Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cum te APERI şi te TRATEZI de înţepăturile de insecte

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cum te APERI şi te TRATEZI de înţepăturile de insecte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nimic nu e mai neplăcut pe timpul verii decât să ieşi la un grătar la iarbă verde şi în jur să te pândească zeci, dacă nu sute de tânţari, sau să vrei să petreci o zi liniştită acasă, cu familia, dar aceste insecte să nu îţi dea pace. Cu cât este mai cald şi transpiraţi mai mult, cu atât pielea dumneavoastră devine instant ţinta ţânţarilor. În materialul următor puteţi afla care sunt cele mai eficiente arme împotriva musafirilor agasanţi ai sezonului cald, care să vă ajute să scăpaţi de bube, mâncărimi, sau alte complicaţii produse de paraziţi.

Plasele de ţânţari

Printre cele mai eficiente şi simple metode de a ţine insectele la distanţă de dumneavoastră este plasa de ţânţari. Montate la toate geamurile şi uşile din casă, plasele îi vor opri să pătrundă în casă.  

Spray-uri, pastile şi lămpi împotriva ţânţarilor

Eficiente sunt şi spray-urile, dar şi aparatele de pus în priză care au pastile cu insecticid. Acestea se bagă în priză, iar căldura ajută insecticidul să se dizolve în aer. Pentru a scăpa de enervantele insecte puteţi folosi cât mai mult timp ventilatoarele. Briza creată de acestea ţine la distanţă ţânţarii, şi prin forţa aerului, dar şi pentru că aparatul reduce nivelul dioxidului de carbon din aer, gaz foarte atrăgător pentru insecte. În plus, el vă răcoreşte şi vă ajută să nu mai transpiraţi.

Plante cu efect repelent

Dacă locuiţi la casă şi aveţi grădină, sau staţi într-un apartament la parter, puteţi planta mai multe ierburi care îndepărtează insectele. De exemplu, nepeta cataria, denumită popular iarba mâţei, ţine la distanţă ţânţarii şi căpuşele. La fel, gălbenelele sunt eficiente în această problemă. Şi în apartament puteţi avea la fereastră un ghiveci cu rozmarin, lămâi, busuioc, mărar, cimbru; toate acestea sunt buni „gardieni” împotriva insectelor.

CITEŞTE ŞI: Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Pleci în concediu? AFLĂ cum să PREVII toxiinfecţia alimentară

O altă metodă, frumos mirositoare, este aprinderea lumânărilor cu miros de vanilie pentru o vară liniştită şi fără pişcături de ţânţari.  Când mergeţi în parc, la un grătar, la pescuit sau în alte zone preferate de ţânţari, vă puteţi pulveriza pe piele spray (pe piaţă găsiţi o gamă variantă de astfel de produse). De asemenea, toată lumea ştie că fumul alungă insectele.

Dacă totuşi v-au pişcat totuşi tânţarii şi aveţi mâncărimi, cea mai rapidă metodă prin care puteţi diminua această senzaţie este aplicarea unei pungi cu gheaţă, ce reduce roşeaţa şi calmează instant. Mai puteţi pune şi pastă de dinţi sau spirt, care dau o senzaţie de răcorire. Eficient este şi oţetul de mere. Acesta conţine un acid cu rol de distrugere a bacteriile, curăţă şi dezinfectează bine pielea.

Citit 1197 ori Ultima modificare Luni, 18 August 2014 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.