HOŢII de fier vechi ATACĂ ÎN PLINĂ ZI, după ce au „cucerit” două case pe Mihai Bravu
Foto: Foto: Victor Cilincă

HOŢII de fier vechi ATACĂ ÎN PLINĂ ZI, după ce au „cucerit” două case pe Mihai Bravu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proprietarul s-a trezit că nişte indivizi puşi pe furat care au intrat în curte nestingheriţi, în plină zi


În timp ce casele vechi de-un secol de pe strada Mihai Bravu, de la numerele 18 şi 20, despre care abia am scris, case retrocedate şi lăsate fără pază, sunt furate cărămidă cu cărămidă, un perete pe jumătate dărâmat ajută acum hoţii să escaladeze şi să „atace” o casă neabandonată, însă vecină cu cea de la numărul 20, deşi are intrarea tocmai prin liniştita Alee mică, alee care începe din Mihai Bravu şi este paralelă cu strada Basarabiei. L-am găsit, încă afectat de cele întâmplate, pe Ciprian Mătăsaru, proprietarul din Aleea mică nr. 5, o căsuţă cochetă, dar nu luxoasă, construită în 1958: tocmai dăduse nas în nas cu câţiva bărbaţi intraţi prin gard în curtea sa! Era terorizat de această agresiune în plină zi. Cine ştie ce s-ar fi putut întâmpla, cu atâţia inşi în faţă, poate şi înarmaţi cu ceva, dacă ar fi fost noapte.

 

 

De fapt, hoţii au venit şi altădată, suindu-se pe un zid surpat al casei abandonate, îndoind tabla gardului şi strecurându-se în curte. Proprietarul mi-a arătat cum, specializaţi, tâlharii au baricadat uşa care dă în spatele casei, dotată cu vizor, dar care, blocată de ei cu o scândură, îi ferea astfel de surpriza de a fi luaţi pe nepregătite de către proprietari.

Poliţia nu are resurse

Omul n-a fost acasă când s-a dat prima spargere, probabil sâmbătă noapte. „Duminică n-am observat să fi lipsit ceva” – au spart magazia, hoţii erau pretenţioşi, voiau lucruri scumpe, nu fleacuri bătrâneşti. „Am îndreptat ce mi-au boţit, am reparat gardul, am luat lucrurile mai de suflet, că mare lucru ne e aici în magazia lui tata socru. Soţia mi-a spus că or să revină, eu n-am crezut, dar astăzi dimineaţă (luni. n.n.) când am venit, la ora 10,00, ei erau aici! Am strigat la ei până să deschid, că te fâstâceşti în situaţii de astea, şi au dispărut!”

Terorizat, omul a sunat la Poliţie: „Am sunat la Secţia 1. Mi-au spus că ei nu pot veni, că nu au maşini şi să vin eu. Cum să las uşa vraişte?! Au spus însă: Nu putem veni”. Şi, oricum, nu putea merge cu amprentele hoţilor la el! Disperat, gălăţeanul a sunat atunci la 112 şi imediat a fost sunat înapoi de la secţia de Poliţie: „Nu ţi-e ruşine?! Te joci cu apelurile la 112? Vrei amenzi?! Dacă ai făcut sesizarea la noi aşteaptă, sau vino încoace”. S-a dus. „Ca să-mi spună până la urmă că hoţii sunt un flagel al societăţii. Vorbeau frumos. Mi-au spus: „N-avem cum să-l stârpim: legea spune că trebuie să fie cercetaţi în stare de libertate, le dăm drumul iar…”

Gălăţeanul spune că i se trage de la cele două case în proces de dispariţie: „Pot să zic ce am pe suflet? Firma care a cumpărat casele naţionalizate nu şi-a respectat datoria şi dreptul de proprietar: să îngrădească spaţiul! Au băgat cea mai bună „maşină de demolat”, ca să nu plătească probabil demolarea caselor şi să poate construi apoi altceva. Până nu s-a deschis calea la cele două imobile, hoţii nu m-au călcat niciodată! În Mihai Bravu au luat porţile metalice cu tot cu lanţ, apoi au început să se uite prin jur!” „Cucerirea” celor două imobile, din care se cară mereu materiale de construcţie, a deschis astfel un „front” larg hoţilor: „S-au urcat la vecinul de la prima casă, sus pe acoperiş, să se uite în curţi. l-au văzut vecinii din partea cealaltă. Au furat şi de pe la ei fiare vechi. Dar e vorba de securitatea imobilelor şi securitatea noastră, până la urmă!”.

 

 

Citit 3524 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 00:27

4 comentarii

 • postat de maria
  Marți, 16 Septembrie 2014 20:28
  83.103.238.***
  Daca politia nu ajuta cetatenii onesti si cinstiti si nu ne apara de hoti si talhari si borfasi atunci e timpul sa ne facem singuri dreptate. Va jur ca daca era eu in locul acelui om nu mai calcau in viata lor pe la mine. Cu mana mea ii omoram. Trageam in ei direct! Politia e comoda si nu isi mai face datoria si nu se mai complica. vine doar la cazurile de omor! In rest ar vrea ca noi sa prindem hotii si sa ii si aducem eventual in catuse la sectie iar ei sa ii preia dupa care le dau drumul! Rusine! Sa isi faca datoria ca si noi suntem pretiti prost dar ne facem datoria si muncim pt tara asta! Sa ii prinda pe mari hoti adica politicienii si parlamentarii ca astia ii distrug si ne distrug!
  0
  2
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Marți, 16 Septembrie 2014 14:12
  78.96.254.***
  Apropo de oamenii pe care-i numim politisti de la Sectia 1 de Politie.Am facut nenumarate plangeri unor marlani din bloc care zgandara cainele si latra strident dupa ora cinci dupa amiaza, si in timpul noptii, de nu ma pot odihni dupa o zi de munca, primind un teanc de scrisori scrisori,de la acesti politisti "le-am pus in vedere". Este unul Pandele la sectia asta, CARE MAI MULT INCURCA LUCRURILE, in loc sa aplice legea care ii este la indemana, si obligat sa o aplice, in continuare javra marlanilor ma latra zgandarata intentionat, ca sa ma satur sa-i mai reclam.Poti sa le dai in cap marlanilor in situiatia asta?Sigur ca te mana ideea, dar consecintele vor fi pe masura si cand stai sa te gandesti ca daca Pandele de la Serctia 1 de Politie si-ar face treaba, sau agentii pe care i-am chemat noaptea, spunand ca nu poate amenda cainele,ai fi multumit ca cetatean.Basca, UNII DINTRE AGENTI, PROBABIL DE LA PAZA SI ORDINE, IN SERVICIUL DE NOAPTE, i-am vazut dimineata pe la patru, dormind in masina politiei, pitita STRATEGIC pe alee la hotel faleza.Si acum vreo doua zile, in plina zi, stateau baietii astia faimosi, care spun ca nu au masina sa intervina cand sunt chemati sa-si faca treaba, tolaniti in masina, tot in zona aia.Asa isi iau ei salariul.

  Nu inteleg de ce sefii de la Politia Municipala nu-i verifica pe acesti politisti, sau, dupa cate am auzit, seful lor de la Sectia 1, i-ar fi instruit sa nu faca exces de zel aplicand corect legea cetatenilor cand se constata incalcarea ei.

  Asa ca, domnilor, in GALATI a inceput sa-si faca loc anarhia, ca asa se intampla cand organele statului,puse sa faca ordine in societate, aplicand corect legile statului, munca pentru care sun platiti, pur si simplu isi bat joc DE LEGI si de cetateanul caruia ii este in slujba.Situatie deja simtita si pe piele dvs.,protagonistii acestui articol.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 16 Septembrie 2014 11:52
  213.218.53.***
  "S-a dus. „Ca să-mi spună până la urmă că hoţii sunt un flagel al societăţii. Vorbeau frumos. Mi-au spus: „N-avem cum să-l stârpim: legea spune că trebuie să fie cercetaţi în stare de libertate, le dăm drumul iar…”

  Vrem si noi poza politistului la ziar care a spus asemenea aberatii !
  Sa stim si noi care politist angajat sa isi faca meseria militeaza la lene si neefectuarea propriei meserii la care singur s-a angajat !!
  0
  14
  Raportează
 • postat de lau
  Marți, 16 Septembrie 2014 00:19
  5.13.151.***
  omule pune un 380 de volti pe gard ,fati un alte gard de sarma ghimpata la distanta de 1 m ca sa fi protejat si lasai sa puna mana ,iti garantez ca numai vin:))
  4
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.