AU REÎNCEPUT CUTREMURELE din localitatea IZVOARELE. Revin fenomenele inexplicabile?

AU REÎNCEPUT CUTREMURELE din localitatea IZVOARELE. Revin fenomenele inexplicabile?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii sunt speriaţi şi solicită sprijin de la autorităţi


Localnicii din satul Izvoarele sunt din nou speriaţi şi disperaţi. Şi asta după ce, cu trei zile în urmă, a reînceput, spun ei, să se clatine pământul destul de tare. Primele seisme de mică intensitate le-ar fi simţit însă în urmă cu două săptămâni.

Joi noaptea, trei bucăţi

Numai joi noapte, oamenii susţin că au simţit trei cutremure. „Unul dintre ele a fost mai puternic decât celelalte. Suntem foarte speriaţi, mai ales după experienţa de anul trecut. Specialiştii au venit, s-au uitat şi au plecat, fără să ne spună care este cauza. Anul acesta nici nu-i mai primim”, ne-a spus Sultana Necula, care ne-a mărturisit că, joi noapte, a stat cu nora şi nepoţii ei, pentru că aceştia nu au putut dormi de frică.

CITEŞTE ŞI: Cutremurele nu vin niciodată singure! Suspiciuni de contaminare a puţurilor din Izvoarele

„Abia am reuşit să reparăm crăpăturile de anul trecut. Nu am primit nicio despăgubire şi nici nu vrem. Ne dorim doar ca cei care se fac vinovaţi, ştiu ei care, să se oprească din ceea ce fac”, ne-a spus şi Anca Necula.

A dormit sub cerul liber

Tot din cauza fricii nu a dormit nici Vasilica Vasilache. Femeia, care în cei 73 de ani de viaţă nu a mai trecut printr-o experienţă asemănătoare, ne-a povestit că anul trecut a fost nevoită să plece din casa ei şi să locuiască la o soră din Galaţi. „Au reînceput cutremurele. Anul trecut mi-am pus scaunul pe prispă ca să dorm, pentru că îmi era frică să stau în casă. Când am văzut că iar se zgâlţâie casa, mi-am scos iar scaunul afară. N-am reuşit să repar nici stricăciunile de anul trecut, dar acum, dacă încep iar, mi se dărâmă locuinţa”, ne-a spus, cu lacrimi în ochi, bătrâna.

 

 

Constantin Burlacu spune însă că în casa lui au apărut crăpături noi. "Sunt trei săptămâni de când am terminat renovarea. Într-o cameră deja s-a crăpat. Voi pleca, ca şi anul trecut, la Galaţi, nu voi sta aici", susţine bărbatul.

S-au anunţat autorităţile locale

Localnicii au anunţat imediat autorităţile în speranţa că măcar de data aceasta cineva le va da o explicaţie. „Oamenii sunt speriaţi mai ales că sunt cam două săptămâni de când pământul se mişcă iar. La început aceste cutremure erau foarte mici, dar de vreo trei zile au crescut în intensitate. Am anunţat atât Prefectura, cât şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Vom lua legătura şi cu specialiştii care au fost anul trecut aici, să vedem ce se întâmplă”, ne-a declarat consilierul local Emil Dragomir.

Vă reamintim că anul trecut în localitatea Izvoarele a avut loc o serie de peste 300 de seisme. La vremea respectivă mai mulţi specialişti de la Bucureşti au venit în zonă pentru a afla care este cauza producerii cutremurelor. Deşi localnicii au susţinut, ca şi acum de altfel, că totul se întâmplă din cauza exploatărilor petroliere din zonă, specialiştii au ocolit o astfel de concluzie.

CITEŞTE ŞI: Specialiştii în cutremure dezleagă misterul seismelor din judeţul Galaţi. Citeşte ce spun experţii Mărmureanu şi Purcaru

Citit 2881 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.