Festival de Teatru Independent - Florin Piersic Jr. şi Adrian Nour vin la Galaţi

Festival de Teatru Independent - Florin Piersic Jr. şi Adrian Nour vin la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Butterfly Effect" adună săli pline * Festivitatea de premiere va avea loc duminică seara de la ora 21,00


Chiar dacă au trecut patru zile de când s-a ridicat cortina Teatrului Independent „Butterfly Effect” la Galaţi, mai aveţi la dispoziţie trei zile să gustaţi din farmecul pieselor de teatru nonconformiste, cu propriile reguli şi decoruri minimaliste, însă de efect.

Vineri, poveşti reale şi imaginare

Vineri, 26 septembrie, la ora 18,00 începe spectacolul „Don’t cry baby”, produs de Teatrul LUNI de la Green Hours şi Compagnie 28 Paris, în regia lui Eugen Jebeleanu. Piesa va fi jucată în Yoobi Pub şi nu este recomandată celor care încă nu au 16 ani. De la 19,30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, vor urca pe scenă actorii bucureşteni Ana Ularu, Rodica Lazăr şi Istvan Teglas, ce vor juca spectacolul „În Parc”, regizat de Radu Iacoban.

Sâmbătă, comedie şi muzică pe aceeaşi scenă

Seria spectacolelor de sâmbătă va fi deschisă de „Colibri”, în regia lui Florin Piersic Jr. Comedia absurdă despre viitorul apropiat, în care, dacă nu ai un loc de muncă, vei fi trimis către un birou special, va fi jucată de la ora 19,30, în Sala Studio a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”. De la ora 21,00, gălăţenii sunt invitaţi la “LSD Theatre Show”, produs de Doctor's Studio şi Godot Cafe Teatru, la Yoobi Pub. Iar la miezul nopţii, cei prezenţi se pot bucura de un recital extraordinar al gălăţeanului Adrian Nour, finalistul concursului „Vocea României”.

Duminică cu Florin Piersic Jr.

În ultima zi a Festivalului de Teatru Independent „Butterfly Effect”, gălăţenii Radu Horghidan, Florin Toma, Petronela Buda şi Vlad Ajder, de la Social Act Theatre, vor juca, tot la Yoobi Pub, de la 18,00, piesa „Doggystyle”, care s-a bucurat de succes încă de anul trecut, când a fost lansată. Publicul va avea parte de o satiră inspirată de polemica dintre iubitorii de câini şi cei care nu vor să mai vadă patrupedele pe străzile oraşului. De la ora 19,30, spectacolul se va muta în Sala Mare a Teatrului Dramatic, când cei prezenţi pot vedea un „one-man-show” unic în România "Freak show": Florin Piersic Jr. va interpreta 13 personaje cum ar fi: miliardar de carton, muncitor pe şantier, bancher, pensionar, producător de film, profesor, om al străzii. Timp de două ore spectatorii vor fi ţinuţi cu sufletul la gură de evoluţia cameleonică a cunoscutului actor. Seara, de la ora 21,00, va avea loc festivitatea de premiere.

Preţul întreg al unui bilet este 21 de lei, 10,5 lei costă cel pentru studenţi şi pensionari, intrarea la concertul lui Adrian Nour este 25 de lei, iar la spectacolul lui Florin Piersic Jr. este 35 de lei. Biletele pot fi cumpărate de la casieria Teatrului Dramatic "Fani Tardini", între orele 9,00 – 13,00 şi 17,00 – 19,00.

Săli pline şi în a treia zi de teatru independent

Primul spectacol al serii de miercuri a fost „Teatrul Sub Pământ. Valea Jiului după 1989” ce a propus publicului o incursiune în muzeul poveştilor-document care conturează comunităţile aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie şi dispariţie, ce trăiesc în satele sărace de pe malul Jiului. Actorii Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean şi Andrei Şerban au dat viaţă, cu tragism şi umor, mai multor personaje precum mineri, soţii de mineri, pensionari, paznici la mină, oameni care trăiesc din furtul de cărbune, copii care îşi imaginează o lume perfectă în satele sărăcăcioase. Coordonatorii proiectului şi-au propus revalorizarea poveştilor, problemelor comunităţilor muncitoreşti, deseori ignorate în teatrul românesc după 1989. Spectatorii au trăit intens fiecare poveste spusă de actori, chiar în faţa lor, pentru că cei din public au stat pe scaune aşezate chiar pe scenă.

La ora 21,00, Sala Studio a Teatrului Dramatic a fost atât de plină, încât mulţi gălăţeni, dornici să vadă piesa ce îmbină teatrul cu dansul „Be a Man”, au stat aşezaţi pe jos. Este un spectacol cu femei, despre bărbaţi, sau cu bărbaţi, despre femei, care scoate în evidenţă faptul că problemele de cuplu nu pot fi rezolvate cu violenţă şi certuri, ci trebuie discutate şi rezolvate cu calm. Protagonistele spectacolului - Ana Bardea, Andreea C. Hristu şi Elena Anghel - au captat atenţia publicului până în ultima secundă, iar, la final, au fost aplaudate intens.

CITEŞTE ŞI: VIDEO/ Radu Horghidan, directorul Festivalului Butterfly Effect ITF: "Vrem ca omul să nu plece indiferent de la spectacole"

Citit 2282 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.