FOTO/ TROTUARELE de la Potcoava, praf şi pulbere... cu BORDURI noi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

FOTO/ TROTUARELE de la Potcoava, praf şi pulbere... cu BORDURI noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strada Brăilei a fost asfaltată, însă zona pietonală a rămas tot în stadiul de proiect * Primăria promite că lucrările de modernizare vor începe în primăvara anului viitor


Dale crăpate, sparte, lipsă şi cu multe denivelări. Aşa arată trotuarul din zona Potcoava, aspect de care s-au plâns, nu de puţine ori, numeroşi cititori. Dacă strada Brăilei a fost asfaltată anul trecut şi unele borduri au fost înlocuite, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu zona pietonală, pe unde trec zilnic sute, dacă nu mii de gălăţeni.

Borduri noi, trotuare dezastru

„E dezastru. Nu au făcut legătura între bordurile noi şi restul trotuarului. Îţi rupi picioarele când ajungi în staţie. Păcat de investiţia de la borduri, trebuia să facă treaba bine de prima dată. De multe ori, când voiam să prind autobuzul, m-am împiedicat”, ne-a spus doamna Gabriela, grăbită să urce într-un mijloc de transport în comun.

Şi nu doar gălăţenii care locuiesc în zonă sunt nemulţumiţi de starea trotuarului, ci şi cei care sunt doar în trecere. „Vin foarte des pe aici. Prin alte locuri, parcă arată mai bine trotuarele, dar pe aici e chiar urâte, sunt vechi, dalele sunt sparte. Mai rău e iarna, când e gheaţă pe jos. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să alunec pe aici”, ne-a spus Vasilica Tănase. „Frecventez zona pentru că aici stau cei mai buni prieteni de-ai mei. Ca peste tot unde au desfiinţat chioşcurile, arată foarte rău. Înţeleg că nu au putut să repare imediat, dar puteau să dărâme pe rând, pe zone. Dărâmau, reparau şi mergeau mai departe. De trotuar nici nu mai spun!”, susţine Aura Streza.

Aceeaşi părere, nu prea bună, o au şi cei care au venit pentru prima dată la Galaţi. De exemplu, domnul Gheorghe locuieşte la Bucureşti şi a venit în vizită la o rudă. L-am întreabat cum i se pare trotuarul şi a recunoscut că nu este prea încântat de ceea ce vede. „Aşa, la prima vedere, nu e frumos ceea ce văd. Multe gropi, se pare că sunt vechi de ani de zile. Trebuie să fii foarte atent să nu te împiedici, să nu te răneşti pe trotuarele din zona aceasta”, ne-a spus bărbatul.

Deocamdată, lucrări doar pe hârtie

În zona Potcoava de Aur, se lucrează la refacerea porţiunii unde au fost demolate chioşcurile, la refacerea treptele şi a căilor de acces. Însă de trotuar, muncitorii nu se vor atinge prea curând. „În momentul de faţă, Primăria Galaţi se află în etapa de proiectare a lucrărilor de modernizare pentru trotuarele de pe strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între Inelul de Rocadă şi Palatul de Justiţie. Într-o a doua etapă, vor fi reabilitatea şi trotuarele aferente segmentului cuprins între Palatul de Justiţie şi intersecţia cu strada Domnească. Cel mai probabil, lucrările propriu-zise de modernizare vor începe în primăvara anului viitor”, ne-a transmis Emanuela Turcu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Dacă sunteţi nemulţumiţi de felul în care arată trotuarele în cartierul în care locuiţi, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa redacţiei.

 

Citit 3444 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Septembrie 2014 08:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.