UPDATE/ MINORA căutată de părinţi şi de poliţie a REVENIT ACASĂ

UPDATE/ MINORA căutată de părinţi şi de poliţie a REVENIT ACASĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Alexandra Iuliana Blaj, adolescenta în vârstă de 14 ani, care a plecat luni seară de acasă, a revenit în sânul familie. Adolescenta s-a întors acasă, dar nu a putut să dea prea multe amănunte despre locurile în care a fost. 

Părinții fetei sunt foarte bucuroși și speră să nu mai treacă niciodată prin astfel de clipe. Mai mult decât atât, familia Blaj vrea să apeleze la un psiholog, care să o ajute pe Alexandra să treacă peste toate problemele pe care le are.

Direcția de Protecția Copilului va prelua cazul și va face o evaluare atât a copilului, cât și a părinților, iar apoi le va oferi consilire gratuită pentru ca toate problemele care au stat la baza plecării fetei să fie rezolvate.


Dispariţia Alexandrei Iuliana Blaj i-a pus pe jar, atât pe părinţii ei, cât şi întreg colectivul de cadre didactice din Şcoala nr. 33, acolo unde fata este elevă. Eleva a plecat de acasă luni seară şi le-a lăsat părinţilor un bilet în uşă. „Fata cea mare a găsit biletul. Spunea: „tată iartă-mă că te-am dezamăgit. Eu nu mai sunt, sunt în ceruri. Pa”. Ne-am speriat foarte tare şi am mers la poliţie să anunţăm dispariţia”, ne-a povestit Nelu Blaj, tatăl Alexandrei.

De atunci, autorităţile sunt în alertă şi o caută pe adolescentă. Părinţii încearcă să îi ajute pe poliţişti şi au lipit afişe cu chipul fetei pe stâlpi prin întregul cartier. „Mă gândesc la ce este mai rău. Eu cred că din cauza anturajului a plecat. Cred că cei din anturajul ei se ocupă de chestii penale şi îmi e teamă să nu o implice şi pe ea”, ne-a mai spus Nelu Blaj, cu ochii plini de lacrimi.

Părinţii fetei sunt disperaţi şi o roagă să se întoarcă acasă. Ba mai mult, îi promit că nu va păţi nimic, mai ales că au aflat că fata a fost certată chiar luni de diriginta sa, care i-a găsit în bancă un pachet de ţigări şi un chibrit. Aceeaşi rugăminte au către Alexandra şi profesorii, dar şi psihologul şcolar. „Aveam o relaţie foarte apropiată cu Alexandra. De fiecare dată când avea câte o problemă, venea la mine şi discutam, iar eu am ajutat-o cât am putut. Nu am jignit-o, nu am certat-o, iar spus doar că este foarte mică pentru fumat. Mi s-a părut normal să îi anunţ şi pe părinţi”, ne-a declarat Carmen Cohal, diriginta Alexandrei.

 

 

Profesoara nu doar că a ascultat-o pe Alexandra ori de câte ori avea probleme, ci a apelat şi la ajutorul psihologului şcolar. „Mi s-a cerut ajutorul, anul trecut, de către doamna dirigintă. După plecarea elevei de acasă, au venit şi părinţii şi mi-au cerut ajutorul. Eu i-am chemat pe părinţi la consiliere, dar nu au mai ajuns. Părinţii ei o iubesc în felul lor şi o doresc acasă, noi suntem alături de ea”, ne-a explicat psihologul Gina Andrei.

Fata avea probleme la şcoală

Problemele Alexandrei sunt cunoscute până şi de directorul şcolii, care, de asemenea, o roagă să vină acasă, pentru a-şi trăi adolescenţa aşa cum trebuie. „Eleva a avut unele probleme în relaţiile de familie, dar şi la şcoală. A rămas corigetţă la două discipline, avea multe absenţe nemotivate, iar anul trecut i s-a scăzut nota la purtare. Incidentul legat de găsirea unui pachet de ţigări şi a unui chibrit în bancă mi se pare unul minor”, ne-a declarat Constantin Rotaru, directorul Şcolii Nr. 33.

 

 

Alexandra Iuliana Blaj are 1,60 metri înălţime, păr castaniu, tuns foarte scurt. La data dispariţiei, era îmbrăcată cu un pantalon albastru, strâmt, de blug, cămaşă albă, cravată roşie şi o geacă scurtă până la talie, de blug.

Cei care au văzut-o sau pot da relaţii se pot adresa celei mai apropiate unităţi de poliţie sau pot apela gratuit numărul unic de urgenţă 112.

CITEŞTE ŞI: A văzut-o cineva? O MINORĂ de 14 ani este căutată de PĂRINŢI şi de POLIŢIE

Citit 3846 ori Ultima modificare Duminică, 12 Octombrie 2014 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.