Primăria face noi sensuri giratorii în Galaţi

Primăria face noi sensuri giratorii în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teoretic, din această săptămână vor începe lucrările de amenajare a unui nou sens giratoriu în oraş, la intersecţia bulevardelor Dunărea şi Galaţi. Mai exact, este vorba despre ultima intersecţie, când te duci către Brăila, pe dig.

Din pricina numărului mare de maşini - gălăţenii care merg la Selgros şi Real, sau care pleacă la Brăila, dar şi cei care pur şi simplu se plimbă pe acolo – de foarte multe ori, intersecţia se blochează. Acesta este şi motivul pentru care viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că în cadrul comisiei de siguranţă a circulaţiei, din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, s-a luat decizia înfiinţării unui sens giratoriu.

„De multe ori, înfiinţarea unui punct semaforizat face mai mult rău decât bine. Aşa s-a întâmplat pe Coşbuc colţ cu Aurel Vlaicu. Aşa că s-a decis că înfiinţarea unui sens giratoriu acolo ar descongestiona circulaţia”, a declarat Ciumacenco. Potrivit acestuia, din această săptămână ar urma să pornească lucrările de amenajare a sensului giratoriu.

Acesta însă nu este singurul sens giratoriu care urmează să fie înfiinţat la Galaţi. Cel de-al doilea se va amenaja la Ivas (intersecţia din zona Complexului Sportiv Siderurgistul). Şi aici şirul de maşini este, adesea, foarte mare, având în vedere că intersecţia duce atât către punctul de Trecere bac, cât şi către Faleză, sau către Turnul de televiziune sau "la Popescu".

În urmă cu câteva luni, aici s-au şi schimbat priorităţile – au apărut indicatoare cu „cedează trecerea” – tot în scopul de a fi uşurat traficul. Din păcate însă, rezultatele nu sunt cele aşteptate…

Cel de-al treilea sens giratoriu care ar trebui înfiinţat la Galaţi – decizie care aparţine aceleiaşi comisii de siguranţă a circulaţiei – este cel aflat la intersecţia străzii Prelungirea Brăilei cu Drumul de Centură (în zona Arabesque). „Deşi, iniţial, s-a luat decizia înfiinţării unui sens giratoriu aici, tehnic este cam greu, motiv pentru care nu cred că se va mai face”, a anunţat viceprimarul Ciumacenco, referindu-se la faptul că terenul este proprietate privată, deci o bătaie de cap în plus…

„Comisia de siguranţă a circulaţiei va lua o decizie în cel mai scurt timp”, a mai spus viceprimarul, precizând că nu este exclus să se monteze un semafor acolo, deşi „în general, pe drumurile de centură nu se întâlnesc semafoare”.

Pentru construcţia sensurilor giratorii, din bugetul local a fost alocată o sumă în valoare de 380.000  de lei, iar decizia de a se construi aşa ceva a fost argumentată şi de un studiu al traficului – realizat în 2005! – dar şi de „numărul mare de hârtii pe care le primim din partea şoferilor şi care ne propun o astfel de soluţie”, a mai spus viceprimarul.

În imagine, una dintre intersecţiile în care se va amenaja sens giratoriu

Citit 2560 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.