PENITENCIARUL Galaţi, întors din nou pe dos de POLIŢIŞTII care au CĂUTAT TELEFOANE! Rezultatul a fost NEAŞTEPTAT

PENITENCIARUL Galaţi, întors din nou pe dos de POLIŢIŞTII care au CĂUTAT TELEFOANE! Rezultatul a fost NEAŞTEPTAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii de la Parchetul de pe lângă judecătoriile din Ploieşti şi Cîmpina au făcut 20 de descinderi în urma mai multor plângeri venite de la cetăţeni care reclamau că au fost înşelaţi prin metoda „accidentul”. S-a urmărit descoperirea de telefoane mobile, SIM-uri şi alte obiecte interzise, care ar fi putut fi folosite la contactarea şi şantajarea părţilor vătămate în scopul obţinerii de sume de bani. Au fost vizate domiciliile unor suspecţi din Prahova, Buzău, Brăila şi Călăraşi şi trei penitenciare: Galaţi, Dâmboviţa şi Iaşi, descinderile făcându-se cu sprijinul trupelor speciale.

„Persoanele vizate ar fi acţionat în perioada august – decembrie, cauzând un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei. Au fost ridicate 15 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, trei tablete, două laptop-uri, aparate electrocasnice, 15.000 de lei, precum şi mai multe documente şi înscrisuri”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al IPJ Prahova.

16 persoane ridicate din mai multe locaţii verificate au fost duse la IPJ Prahova, pentru audieri. Dar, de la Galaţi, anchetatorii au plecat cu mâna goală.

„În urma percheziţiilor, în unitatea noastră nu au fost descoperite telefoane mobile, tablete, încărcătoare, SIM-uri sau alte obiecte interzise”, ne-a declarat insp. Simona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Asta ar putea constitui o premieră, deoarece numeroasele descinderi care s-au făcut la Penitenciarul Galaţi s-au soldat cu confiscarea mai multor gadget-uri introduse ilegal după gratii. În plus, numeroşi deţinuţi au fost acuzaţi oficial pentru escrocherii prin metoda „accidentul”.

Citeşte şi: DEŢINUŢI aprovizionaţi cu TELEFOANE de angajatul penitenciarului

Citit 2486 ori Ultima modificare Vineri, 05 Decembrie 2014 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.