Elevi evacuaţi şi cursuri suspendate din cauza unui incendiu. Pompierii fac anchetă, primăria evaluează (VIDEO&FOTO)
Foto: Foto Teodora Miron

Elevi evacuaţi şi cursuri suspendate din cauza unui incendiu. Pompierii fac anchetă, primăria evaluează (VIDEO&FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nimeni nu a fost rănit, iar viteza cu care s-a acţionat a oprit extinderea focului şi a redus pagubele


Un incendiu izbucnit marţi, 20 ianuarie, în cabinetul de contabilitate de la Şcoala Generală nr. 22 a dus la evacuarea întregii unităţi de învăţământ. Aproximativ 200 de elevi, care erau la cursuri în jurul orei 10,00, au fost scoşi din şcoală şi trimişi acasă. „Ca măsură preventivă am scos din clase toţi elevii. La etajul al doilea, unde este contabilitatea şi unde a izbucnit incendiul, nu se desfăşurau cursuri, pentru că acolo se fac lucrări de renovare. Imediat ce am fost informată că iese fum din acea cameră, am anunţat pompierii şi am dispus scoaterea copiilor în afara clădirii”, ne-a explicat Valentina Tudorache, directoarea Şcolii nr. 22.

Exerciţiile au fost utile

Iniţial, copii au ieşit din clase fără să-şi ia cu ei şi ghiozdanele şi rechizitele. Din fericire, micuţii nu s-au speriat, fiind obişnuiţi cu astfel de exerciţii. „Am organizat imediat copiii. Noi am făcut de mai multe ori instructaj de evacuare şi în caz de incendiu, şi de cutremur. Nimeni nu s-a panicat şi totul a fost foarte bine organizat”, ne-a spus una dintre învăţătoare.

Chiar dacă elevii nu s-au panicat, părinţii au venit într-un suflet la şcoală. „Am venit să îmi iau băieţelul şi l-am găsit în curte. M-am speriat, dar am înţeles că nu este nimic grav”, ne-a spus un tătic.

Speriaţi au fost şi părinţii care îşi aduceau copii la şcoală. „Fetiţa mea urma să intre la ore, dar am aflat că este incendiu. Acum nu ştiu exact ce se întâmplă, dacă să o las sau nu la şcoală”, ne-a mărturisit un alt părinte.

Conducerea şcolii a decis suspendarea cursurilor pe întreaga zi. „Până se calmează lucrurile, trimitem copii acasă, iar cursurile vor fi recuperate ulterior. Este apă prin şcoală, este dezordine şi de aceea am luat această decizie. Mâine se vor relua cursurile în regim normal”, a conchis Valentina Tudorache.

Pompierii fac anchetă, primăria evaluează

La faţa locului au sosit mai multe echipaje de pompieri, dar şi unul SMURD. „Din fericire s-a ajuns imediat la faţa locului şi s-a limitat extinderea incendiului în afara camerei respective. Din primele cercetări a reieşit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui contact imperfect la priza care alimenta un calorifer. Priza respectivă era în spatele unui corp de mobilier, iar la momentul respectiv nu era nimeni în birou”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Atac de panică din cauza incendiului

Contabila şefă a fost cea care a descoperit focarul. „Contabila a făcut un mic atac de panică în momentul în care a văzut despre ce este vorba. Alte două persoane au avut intoxicaţii uşoare cu fum. Nimeni însă nu a necesitat transport la spital”, a adăugat Eugen Chiriţă.

La finalul anchetei, pompierii vor întocmi un raport al incidentului, raport care trebuie să ajungă şi la Primăria Galaţi. Imediat ce s-a aflat de incident, primarul Marius Stan a dispus formarea unei comisii care să se deplaseze la Şcoala nr. 22, pentru a evalua pagubele. „Din primele estimări, apreciem că sunt necesare lucrări de reparaţie şi zugrăveală a pereţilor de pe holul de la etajul al doilea al şcolii, precum şi lucrări de reparaţie a instalaţiei electrice. După evaluarea pagubelor, vor fi demarate procedurile de atribuire a acestor lucrări, conform legii”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Citeşte şi: Incendiu puternic la Şcoala nr. 22 din Galaţi. Elevii au fost evacuaţi. PRIMĂRIA evaluează pagubele

Media

Video Teodora Miron
Citit 1453 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.