Încă o dispută administrativă: Direcţia de Sănătate Publică Galaţi riscă să-şi piardă sediul. Ce instituţie vrea să-l preia

Încă o dispută administrativă: Direcţia de Sănătate Publică Galaţi riscă să-şi piardă sediul. Ce instituţie vrea să-l preia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi riscă să rămână fără sediul în care funcţionează, de la parterul Spitalului Judeţean, întrucât conducerea Consiliului Judeţului (CJ) a făcut demersuri pentru a prelua spaţiul.

Dr. Valentin Boldea a tras un semnal de alarmă, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, de la Prefectură, cu privire la faptul că acţiunile întreprinse de CJ ar putea genera blocaje în sistemul de sănătate gălăţean.

"Am primit de la Ministerul Sănătăţii, în cursul săptămânii trecute, o adresă prin care suntem informaţi că CJ face demersuri pentru preluarea sediului de la Spitalul Judeţean. Evacuarea noastră din acest sediu ar însemna bulversarea şi blocarea activităţii noastre ca instituţie, ceea ce automat ar putea duce la blocaje în sistemul de sănătate, pentru că o parte din sistemul sanitar gălăţean este finanţat prin Direcţia de Sănătate Publică, respectiv Unităţile de Primiri Urgenţe şi programele de tuberculoză şi HIV-SIDA", a afirmat reprezentantul DSP Galaţi.

Reacţia lui Nicolae Bacalbaşa

În replică la intervenţia medicului, preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, care a condus lucrările ultimei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, a declarat că a demarat aceste acţiuni întrucât se doreşte extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean.

"În urmă cu doi ani, împreună cu doctorul Arafat, ne-am înţeles că reparăm UPU. Arafat nu avea bani la minister. Nici Consiliul nu este bogat, ci este de trei până la patru ori mai sărac decât oraşul (…) Acest spital, ca să se modernizeze, trebuie să se extindă. Este vechi de 40 de ani. Medicina modernă înseamnă scule performante. La Spitalul Judeţean, este o înghesuială de care îmi este jenă. Căutăm să facem spitalizare de zi pentru patologia oncologică. Între timp, Direcţia Sanitară s-a redus aproape de zece ori ca număr de personal, este o structură care se diminuează uşor, uşor. Are spaţii excedentare în alte locaţii, iar obligaţia noastră este ca omul bolnav să aibă unde sta omeneşte, nu spun civilizat. Asta încercăm să facem. Arafat a acceptat această extindere a spitalului, absolut necesară, domnul ministru Bănicioiu a acceptat şi el. Şi indiferent de presiuni, şmecherii şi alte lucruri, ne vom zbate ca oamenii să fie trataţi omeneşte la spital", a spus Nicolae Bacalbaşa.

Direcţia de Sănătate Publică funcţionează, în prezent, în trei sedii proprii, potrivit dr. Valentin Boldea. La parterul Spitalului Judeţean funcţionează compartimentele Programe naţionale, Avize şi Autorizaţii, Financiar-Contabil, Juridic, Promovarea Sănătăţii, Audit şi Resurse Umane, pe strada Traian nr. 19 funcţionează compartimentul de Supraveghere a stării de sănătate şi laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică, iar pe strada Roşiori este compartimentul de Control, precum şi cel de Igienă a populaţiei.

Conducerea DSP urmează să informeze şi Ministerul Sănătăţii cu privire la aspectele semnalate. "Dacă celelalte două sedii ar fi permis mutarea, acest lucru s-ar fi întâmplat demult, întrucât ar fi însemnat şi reducerea costurilor de funcţionare", a precizat dr. Valentin Boldea.


CITEŞTE ŞI: Zeci de mii de gălăţeni sunt aşteptaţi la Casa de Asigurări de Sănătate

Citit 2588 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.