Este INCREDIBILĂ nepăsarea autorităţilor gălăţene! Statuia lui Negri, PROFANATĂ în continuare (FOTO)
Foto: Foto Victor Cilincă

Este INCREDIBILĂ nepăsarea autorităţilor gălăţene! Statuia lui Negri, PROFANATĂ în continuare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am scris şi anul trecut că soclul statuii unui important gălăţean, căruia şi România îi datorează foarte mult, Costache Negri, este profanată cu desene făcute cu şablonul. Nu s-a schimbat nimic de atunci, iar statuia care se ascunde discret printre crengi poartă cu stoicism inscripţiile şi anul acesta.

Şi nu e vorba decât de dat un var peste desene şi litere!

Acum are şi una imprimată vizibil în faţă, în timp ce vechea placa din bronz, oxidată, care explică, cât de cât, pe cine reprezintă statuia, este greu de desluşit. Cu negru, este scris mare „WASTED AVENUE” - adică „Strada pierdută”. Ceea ce corespunde în mare măsură adevărului, căci zona ar trebui să fie cea mai îngrijită din oraş.

În apropiere, ridicându-se peste vechi plăci de marmură făcute harcea-parcea, marele ceas stradal de pe vremea comunismului, pe care s-a lipit (se văd hidos lufturile în spate!) un panou de afişaj electronic, ar putea să se scrie acolo astfel de lucruri, în loc de veşnica urare a unei zile bune. Pe lângă temperatură, dată şi oră, başca, uneori, anunţarea unei zile de sărbătoare, mai pot fi oferite şi alte date utile.


CITEŞTE ŞI: ATENŢIE! INTERZIS MINORILOR! Dar pe domeniul public cum procedăm?!

Citit 1577 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2015 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.