Campania VL "Să scoatem Galaţiul din iarnă": Surpări, parcări neasfaltate şi alei pline de gropi (FOTO)
Foto: Foto Florin Răvdan

Campania VL "Să scoatem Galaţiul din iarnă": Surpări, parcări neasfaltate şi alei pline de gropi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În încercarea de a vedea cum se prezintă oraşul Galaţi la ieşirea din iarnă, am ajuns şi în zona gării, la blocurile din preajma viaductului. Acolo, situaţia este neschimbată de câţiva ani, doar că acum lucrurile încep să se înrăutăţească. Dacă, pe timpul verii, micile pâlcuri de iarbă ajung la înăţimi ameţitoare, uneori de peste un metru, în restul anotimpurilor, mocirla este la ea acasă.

Fuge pământul de sub blocul CD4

Gălăţenii care locuiesc la blocul CD4 sunt nevoiţi să se uite neputincioşi cum le fuge, efectiv, pământul de sub ei. În preajma tronsonului care desparte scările de bloc, o parte din alee a început să se surpe, iar groapa care anul trecut nu avea mai mult de 10 centimetri lăţime poate acum, foarte uşor, să prindă piciorul unui trecător.  Şi aceea nu este singura astfel de problemă. În grădina din spatele blocului s-au făcut săpături acum câţiva ani pentru a se lucra la o conductă, iar groapa a fost acoperită cu două plăci de beton, puse exact ca un capac. Din cauza ploilor şi a ninsorilor de anul acesta, şi pământul de acolo începe să fugă, iar oamenii nu ştiu pe cine să dea vina.

Maşini parcate în noroi

Marea majoritate a celor care locuiesc la blocurile ANL sau în cele de sub pod sunt şoferi, iar lipsa locurilor de parcare este, şi pentru ei, o problemă presantă. Astfel, cei mai mulţi au ales să îşi parcheze maşinile sub pod, în speranţa că vor fi protejate de vânt, ploi şi ninsori. Însă zona este lipsită de orice urmă de asfalt, aşa că, la fiecare cădere de precipitaţii, călătoria cu maşina pe acolo se transformă într-o aventură off-road. "Noi am vrea să turnăm ciment sau beton, dar terenul este domeniu public, deci aparţine Primăriei. Ne trebuie nu ştiu câte avize, cereri peste cereri, bani cheltuiţi cu nemiluita, pentru 50 de saci de ciment. Nu se poate aşa ceva!", ne-a spus un locatar din zonă.

Nici în ceea ce priveşte garajele, lucrurile nu sunt în regulă. Aleile betonate din faţa construcţiilor arată de parcă prin zonă s-ar circula cu tancurile, nu cu maşinile, iar oamenii spun că ar prefera să li se construiască o parcare adevărată. "Decât să avem construcţiile astea care, să recunoaştem, sunt destul de urâte, mai bine ni s-ar construi o parcare. Terenul e destul de mare, se poate face ca în oraşele din vest, cu acoperiş, cu paznic. Nu cred că ar spune cineva că nu plăteşte, dacă ar şti că maşina îi este în siguranţă", susţine Marin Traşcă.

Până la soluţionarea acestor probleme, însă, oamenii sunt nevoiţi să se lupte, în continuare, cu gropile şi cu lipsa locurilor de parcare.


CITEŞTE ŞI: Galaţiul, într-o situaţie ÎNGRIJORĂTOARE: Ne înghite hăul! Strada Navelor, noua casă a SURPĂRILOR

Citit 1002 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2015 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.