După luni de aşteptare - Ajutoare pentru fermierii afectaţi de calamităţi

După luni de aşteptare - Ajutoare pentru fermierii afectaţi de calamităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii gălăţeni vor primi, în sfârşit, ajutoarele de minimis menite să compenseze pierderile suferite în urma fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada ianuarie - august 2014.

„Situaţia centralizatoare a fost transmisă la Ministerul Agriculturii, dar până la finele lui 2014 nu au intrat bani în bugetul ministerului. Iată că acum, odată cu HG 293/2015, situaţia s-a deblocat la nivelul Ministerului Finanţelor şi în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii (6 mai – n.r.) beneficiarii acestor ajutoare îşi vor primi banii”, a declarat directorul DADR Galaţi, Marius Mihăilă. Acesta a arătat că, la nivelul judeţului Galaţi, vor primi ajutoare 35 de fermieri, din comunele Cavadineşti, Umbrăreşti, Tecuci, Matca, Lieşti, Corod, Oancea, Iveşti, Braniştea, Schela. Potrivit DADR Galaţi, ajutoarele vor fi acordate ajutoare în valoare de 517.660 lei, pentru culturi de grâu, floarea-soarelului, porumb etc. distruse anul trecut pe o suprafaţă de 1.483 de hectare.

Directorul DADR Galaţi a precizat că, în conformitate cu noile normative, printre beneficiarii ajutoarelor se vor putea număra şi producătorii care au avut culturii în spaţii protejate (sere).

„Din analizele noastre sunt câţiva potenţiali beneficiari, pe care i-am şi anunţat. Dacă sunt interesaţi, îi aşteptăm, până pe 26 mai, să se prezinte la noi cu procesul-verbal de constatare a pagubelor şi atestatul de producător pe noua lege 145”, a declarat directorul DADR Galaţi, Marius Mihăilă.


 

Citit 933 ori Ultima modificare Joi, 14 Mai 2015 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.