VIDEO/ LOC DE JOACĂ din Galaţi plin de ŞOBOLANI

VIDEO/ LOC DE JOACĂ din Galaţi plin de ŞOBOLANI
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Situaţie fără precedent în Parcul Cloşca din Galaţi. Un filmuleţ postat de un gălăţean pe un site de socializare arată că în respectivul spaţiu de agrement există şobolani. Rozătoarele îşi fac apariţia chiar şi în timpul zilei, când parcul este plin de copii. Şi asta nu este tot. Situaţia trenează de ani buni, dar nu a fost luată nicio măsură pentru a nu se mai repeta în fiecare sezon estival.

Cei câţiva gălăţeni care s-au încumetat luni, 8 iunie, să meargă cu copiii sau nepoţii în parcul Cloşca ne-au mărturisit că vin aici pentru că nu au altă variantă.

„I-am văzut şi eu. Sunt mari şi aleargă peste tot. Ne este frică, dar nu avem unde să mergem în altă parte. Poate este şi vina noastră, a oamenilor, pentru că aruncăm pe jos tot felul de chestii, de la coji de seminţe până la pâine şi alte alea”, ne-a mărturist Ancuţa Fuică.

Plângere la Direcţia de Sănătate

Cei care su sesizat prezenţa şobolanilor în parc au depus şi o plângere la Direcţia de Sănătate Publică. „Anul acesta, am primit o sesizare din partea unui grup de părinţi. În anii trecuţi, aveam între trei şi cinci plângeri. Este grav ceea ce se întâmplă, mai ales că şobolanii sunt putători de foarte multe boli, precum leptospiroza sau trichineloza, afecţiuni care au potenţial letal dacă nu sunt depistate la timp. Cei care au depus plângere ne-au spus chiar că au găsit excremente de şobolani în groapa de nisip în care se joacă copii", ne-a declarat medicul Valentin Boldea, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Primăria promite deratizarea zonei

Rezolvarea situaţiei este în mâna celor de la Primăria Galaţi, care au început de altfel curăţarea zonei. „Parcul Cloşca reprezintă o situaţie aparte, pentru că se învecinează cu o râpă şi o pădurice. S-a început întâi cu salubrizarea zonei, pentru că oamenii aruncă acolo tot felul de gunoie, de la saltele până la cauciucuri şi linoleum. Deratizarea se va face după salubrizare, dar nu înainte de a finaliza toate procedurile legale şi a obţine toate avizele necesare pentru această activitate”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

În acest caz s-a autosesizat şi Garda de Mediu, care însă poate da doar termene pentru rezolvarea situaţiei. „În caz de nerezolvare la termen, amenda este de la 50.000 la 100.000 de lei”, ne-a explicat Ion Avram, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Galaţi.

Până la remedierea situaţiei, părinţii care se încumetă să îşi ducă copii în parcul Cloşca trebuie să fie foarte atenţi pentru a evita o întâlnire între rozătoare şi cei mici.

Citit 8703 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.