După SEMNALUL tras de VIAŢA LIBERĂ privind ŞOBOLANII din Parcul Cloşca, A ÎNCEPUT DERATIZAREA

După SEMNALUL tras de VIAŢA LIBERĂ privind ŞOBOLANII din Parcul Cloşca, A ÎNCEPUT DERATIZAREA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ce, marţi, 9 iunie, "Viaţa liberă" a semnalat faptul că Parcul Cloşca este plin de şobolani - pentru detalii, CLICK AICI, municipalitatea a început, miercuri dimineaţă, 10 iunie, acţiunea de deratizare. Acţiunea este anunţată încă de la intrările din parc, prin afişe.

Potrivit Primăriei Galaţi, operaţiunile de stârpire a şobolanilor vor dura două săptămâni şi se vor desfăşura zilnic, pentru eficacitate maximă. "Substanţa folosită la deratizare este Ratistop (pastă) şi se introduce în galeriile săpate de şobolani, după care galeriile se obturează. Substanţa se completează zilnic în galerii până la finalizarea operaţiunii de deratizare. Acţiunea de deratizare se încheie în momentul în care se observă că momeala pentru şobolani rămâne intactă. După finalizarea operaţiunilor, leşurile rozătoarelor vor fi adunate şi incinerate, în conformitate cu prevederile legale", arată un comunicat al Primăriei Galaţi.

Totodată, municipalitatea îi sfătuieşte pe gălăţeni să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi în parc, astfel încât să nu fie tentaţi să umble în galeriile săpate de şobolani, unde este pusă momeala.

Chiar dacă Primăria nu a impus restricţii, recomandarea noastră este să evitaţi, pe cât posibil, Parcul Cloşca în următoarele două săptămâni, până la încheierea operaţiunilor de deratizare.

Citit 2883 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2015 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.