CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Parcul de la Biserica Greacă, ruina din buricul târgului!

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Parcul de la Biserica Greacă, ruina din buricul târgului!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mulţi ar spune că oraşul nu mai are nevoie de parcuri, ci de locuri de muncă, de fabrici, de uzine, de oameni care să ajute la creşterea economică a urbei. Însă şi locurile de relaxare sunt importante, pentru că aspectul lor determină aspectul oraşului şi, poate, chiar felul în care este acesta perceput de potenţialii investitori. Iar cum multe dintre locurile de relaxare arată ca după bombardament, oraşul are un aspect învechit şi mai degrabă neîngrijit.

Un exemplu de spaţiu care ar merita o soartă mai bună este şi părculeţul dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie, chiar din centrul oraşului, folosit acum mai mult pe post de parcare, decât pentru promenadă sau odihnă într-un cadru plăcut.

„Nu ai cum să te mai relaxezi aici. E gălăgie, maşinile sunt parcate cam peste tot, iar gropile sunt la ele acasă. Ca să nu mai spunem de câini şi golani. Şi culmea, suntem chiar în faţa secţiei de poliţie”, ni s-a confesat o doamnă care a preferat să rămână anonimă.

Conform reprezentanţilor primăriei, parcul se află pe lista locurilor care vor fi reabilitate, însă va mai dura până se va ajunge cu lucrările acolo.

„Reabilitarea parcurilor din oraş se face etapizat, în funcţie de priorităţi şi de disponibilităţile bugetare. După Grădina Publica, parcul Rizer şi parcul Viva, atenţia noastră se îndreaptă către parcurile Eminescu, Cloşca şi CFR. Pentru acestea trei au fost demarate deja toate procedurile necesare, iar lucrările vor începe în curând. Apoi, va veni şi rândul celorlalte parcuri”, ne-a spus Emanuel Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Pentru cei care locuiesc în zonă, însă, promisiunile autorităţilor locale nu mai reprezintă nimic. „De 25 de ani ne tot mint. Doar nu le e greu să spună că vor reabilita. Ştiţi, e o vorbă, câinii latră, caravana merge. Aşa şi cu parcul ăsta. Noi ne plângem, primăria promite, şoferii tot aici parchează. Iar gropile se înmulţesc!”, ne-a spus un cetăţean. 

Foto Florin Răvdan

Citit 2955 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 20:51

14 comentarii

 • postat de locatar din zona
  Sâmbătă, 01 August 2015 08:10
  92.80.185.***
  La Romarta Veche, s-a ocupat abuziv acel tronson dintre scari si fantanile arteziene, ,,Nespalata,,. Stau barosanii, trebuie sa ocolesti acea terasa,, unde deasupra stam noi locatarii. Cu ce am gresit, ca sa ascultam muzica tampita si mizeriile la toti huliganii si prostituate s.a.?
  CINE A DAT AVIZ FAVORABIL SA OCUPE CU TAVERNE ACEL SPATIU DESTINAT PIETONILOR?
  RUSINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 30 Iulie 2015 23:00
  5.13.179.***
  Nu-mi place ca s-au taiat foarte multi copaci si nu s-a mai pus nimic in loc,ba chiar s-a pus asfalt in alveolele destinate copacilor(in tiglina 1 si nu numai).Vara pe caldurile astea se simte ca nu mai sunt copaci sub care sa stai la umbra,de exemplu in statia de la Papadie.Nu vreau sa mai zic si de aspectul estetic,ca oricum nu intereseaza pe nimeni acolo unde se iau deciziile.Ma intreb ce fac ongurile de mediu,de ce nu preseaza pentru a se mai repara situatia asta dezastruoasa.
  0
  1
  Raportează
 • postat de mary
  Joi, 30 Iulie 2015 16:15
  89.137.225.***
  OAMENII DIN EL:)
  1
  4
  Raportează
 • postat de Sirtaki Ouzo
  Joi, 30 Iulie 2015 15:16
  79.116.111.***
  Biserica Greaca a castigat basculante de bani pe Starea Civila dar nu am auzit vreodata sa se implice cu 1 leu in viata sociala a orasului sau sa contribuie la amenajarea zonei.Parcul acela a fost o greseala. Trebuia doar sa fie strada Gamulea dintre Republicii si Balcescu.Plus locuri de parcare.
  1
  7
  Raportează
 • postat de FIFI
  Joi, 30 Iulie 2015 13:25
  5.13.231.***
  CULMEA GOLANIEI CU ACEASTA EMA TURCU.DE CITE ORI APARE CEVA NOU IN ZIAR CUM MADAMA ASTA RASPUNDE PROMPT CITEZ; SE AFLA PE ,,,LISTA..... SE ARE IN VEDERE.... SE ACTIONEAZA DEINDATA CE ETC!!!! GOLANI DE GOLANI!!!
  1
  8
  Raportează
 • postat de eddie
  Joi, 30 Iulie 2015 12:52
  5.13.217.***
  mi ce nu-mi place veniti pe strada ciprian porumbescu sa vedeti ce groapa e si nu se ia nici o masura cred ca tip de 3 luni si nimic nu s-a facut macar acuma sa se faca vineee iarna si groapa aiaia ramaneeee si sa asfalteze trotuarul care e plin de gropi o zi buna domn primarrrr
  1
  5
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 30 Iulie 2015 10:29
  5.13.169.***
  2@NEA BASARAB P.
  Vad ca stii sa mirosi rahatul!!
  2
  5
  Raportează
 • postat de contribuabil
  Joi, 30 Iulie 2015 10:28
  46.97.3.***
  Zona pietonala s-a degradat intr-un ritm ametitor de la mutarea sectiei de politie. Domnii, platiti din banii contribubililor sa vegheze la pastrarea ordinii si linistii publice, parcheaza masinile personale( uneori le si spala ) si arunca paharul de unica folosinta de cafea pe jos ( desi cosuri de gunoi exista in zona ).... asa ca e de prisos sa mai amintim de boschetarii care isi fac veacul pe treptele bisericii sau de infractorii care negociaza cu politistii : " da-i doar una mica ( a se intelege o amenda mica ) pentru linistea publica! "......
  1
  9
  Raportează
 • postat de pepene verde
  Joi, 30 Iulie 2015 08:59
  84.117.46.***
  Nu spune nimeni despre extinderea terasei clubului( nu stiu cum se numeste), pe domeniul public, astfel incat nu mai poti trece prin zona deoarece acum este privat; ca sa parchezi masina trebuie sa ocolesti prin Domnesca pana in Culturii sa intri pe Balcescu si apoi in fata Bisericii Greaca.
  2
  8
  Raportează
 • postat de alexvr
  Joi, 30 Iulie 2015 08:45
  5.2.205.***
  pai nu ne plac pestii, curvele, ciorile care ocupa abuziv cladirile de patrimoniu, romanii nostri tiganizati, faleza umpluta pana la refuz de toate specimenele care nu au ce cauta in societate, politia care o freaca in stil barbar, primarul cap de minge, etc etc
  1
  15
  Raportează
 • postat de Basarab Paltanea
  Joi, 30 Iulie 2015 08:36
  91.208.234.***
  @ galatean : ce pretentii ai de la altii cand tu esti un analfabet cu scoala primara facuta la fara frecventa care nu stii ca se scrie neintretinut si nu neantretinut.
  4
  9
  Raportează
 • postat de un galatean de patru generatii
  Joi, 30 Iulie 2015 08:01
  5.13.215.***
  Intrebarea nu este f. buna! Ce nu ne place ???? Ar trebui inlocuita cu : ce ne place in orasul Galati! Pentru ca nimeni nu ar avea ce sa scrie. Dupa mine: unul dintre cele mai murdare orase din Romania.
  4
  12
  Raportează
 • postat de Nea Alecu
  Joi, 30 Iulie 2015 05:58
  84.117.40.***
  Ce imi place in Galati ? Faleza, Palatul Capitaniei, Universitatea, Palatul Copiilor, Catedrala, teatrele, Casa Rosie, Casa Sindicatelor, LVA, Prefectura, Palatul episcopiei. Ce nu-mi place ? Toate aceste cladiri sunt construite inainte de 1990, iar in prezent se deradeaza continuu sub privirile indiferente ale edililor nostri.
  2
  13
  Raportează
 • postat de galatean,
  Joi, 30 Iulie 2015 02:11
  5.13.214.***
  Trotuarele neasfaltate.
  Rarcuriile neantretinute lasate de izbeliste,
  Nimic deosebit si frumos la inelul de rocada din valea tiglinilor,
  Mizerabiliile garaje din cartiere,
  Stadionul Dunarea lasat in paragina =BAZELE SPORTIVE?
  Interiorul curtiilor institutilor neantretinute,scoli,spitale,etc etc
  Mobilierul edilitar, etc etc etc ,
  2
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.