CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Parcul de la Biserica Greacă, ruina din buricul târgului!

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Parcul de la Biserica Greacă, ruina din buricul târgului!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mulţi ar spune că oraşul nu mai are nevoie de parcuri, ci de locuri de muncă, de fabrici, de uzine, de oameni care să ajute la creşterea economică a urbei. Însă şi locurile de relaxare sunt importante, pentru că aspectul lor determină aspectul oraşului şi, poate, chiar felul în care este acesta perceput de potenţialii investitori. Iar cum multe dintre locurile de relaxare arată ca după bombardament, oraşul are un aspect învechit şi mai degrabă neîngrijit.

Un exemplu de spaţiu care ar merita o soartă mai bună este şi părculeţul dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie, chiar din centrul oraşului, folosit acum mai mult pe post de parcare, decât pentru promenadă sau odihnă într-un cadru plăcut.

„Nu ai cum să te mai relaxezi aici. E gălăgie, maşinile sunt parcate cam peste tot, iar gropile sunt la ele acasă. Ca să nu mai spunem de câini şi golani. Şi culmea, suntem chiar în faţa secţiei de poliţie”, ni s-a confesat o doamnă care a preferat să rămână anonimă.

Conform reprezentanţilor primăriei, parcul se află pe lista locurilor care vor fi reabilitate, însă va mai dura până se va ajunge cu lucrările acolo.

„Reabilitarea parcurilor din oraş se face etapizat, în funcţie de priorităţi şi de disponibilităţile bugetare. După Grădina Publica, parcul Rizer şi parcul Viva, atenţia noastră se îndreaptă către parcurile Eminescu, Cloşca şi CFR. Pentru acestea trei au fost demarate deja toate procedurile necesare, iar lucrările vor începe în curând. Apoi, va veni şi rândul celorlalte parcuri”, ne-a spus Emanuel Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Pentru cei care locuiesc în zonă, însă, promisiunile autorităţilor locale nu mai reprezintă nimic. „De 25 de ani ne tot mint. Doar nu le e greu să spună că vor reabilita. Ştiţi, e o vorbă, câinii latră, caravana merge. Aşa şi cu parcul ăsta. Noi ne plângem, primăria promite, şoferii tot aici parchează. Iar gropile se înmulţesc!”, ne-a spus un cetăţean. 

Foto Florin Răvdan

Citit 3127 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.