CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Focar de infecţie în centrul oraşului

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Focar de infecţie în centrul oraşului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* O clădire abandonată a devenit groapa de gunoi a unor gălăţeni fără bun-simţ, spre disperarea locatarilor din zonă


Locuitorii de pe strada Bălcescu, de la blocurile din zona parcului Albatros şi de lângă Grupul Şcolar „Simion Mehedinţi”, se plâng zilnic de mirosurile care ies din clădirea de vizavi de şcoală. Imobilul de pe Bălcescu 38 a fost locuit, cu ani în urmă, de mai multe familii chiriaşe, însă acum este în stare de paragină, abandonat şi aproape căzut.

Maria Ionescu, o cetăţeană care locuieşte la blocurile din parcul Albatros, ne-a spus că s-a săturat de duhoarea din acea clădire, duhoare pe care o simte în fiecare zi când aşteaptă autobuzul în staţie. „Chiar nu se pot lua măsuri pentru închiderea clădirii cu totul, dacă nu pentru curăţarea ei? Nu ştiu cine e proprietarul, dar autorităţile ar trebui să vadă această situaţie şi să facă ceva”, ne-a spus femeia. 

Primăria, însă, spune că imobilul a fost restituit proprietarului. „Casa de pe Bălcescu 38 a fost restituită proprietarului de drept în anul 2008, motiv pentru care noi nu mai putem interveni. Această situaţie ar trebui rezolvată de Poliţia Locală, care trebuie să identifice proprietarul şi să îl oblige pe acesta să ia măsuri de punere în siguranţă a imobilului”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. 

Până la o soluţionare, însă, cei care locuiesc în zonă trebuie să suporte în continuare mizeria şi nesimţirea celor care aruncă gunoaie în interiorul clădirii, pentru că nu au bunul simţ de a mai merge 50 de metri până la containerele din spatele imobilului. „Nu doar proprietarul clădirii ar trebui amendat, pentru că omul poate e plecat, sau poate nu îl interesează. Amendaţi ar trebui să fie şi cei care aruncă în neştire saci, resturi, de toate. Ce să facă primarul? Să vină el să dea cu mătura că suntem noi nesimţiţi? Nu, schimbarea de la oameni trebuie să vină”, ne-a mai spus doamna Ionescu.

Foto Florin Răvdan

Citit 1722 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.