CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Guri de canalizare fără capac, în apropierea Gării

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Guri de canalizare fără capac, în apropierea Gării
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Răuvoitorii din zonă fură capacele din metal ca să le vândă la fier vechi


Pe strada Davila, pe porţiunea cuprinsă între sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi baza sportivă „Zsoltan David”, trotuarul reprezintă o adevărată capcană pentru puţinii trecători care se mai aventurează prin zonă. 

Cei care locuiesc la blocurile din gară şi care tranzitează zilnic această stradă spun că s-au săturat să fie nevoiţi să meargă pe stradă, mereu atenţi la maşini, pentru că trotuarele sunt pline de gropi. „Capacele astea de canalizare se pun, se fură, iar se pun, iar se fură. Măcar acum sunt acoperite cu nişte pietroaie, că altfel picam direct în ele. Şi aşa e urcuşul ăsta greu, mai trebuie să fim atenţi şi la maşini, pentru că pe trotuar nu avem loc”, ne-a spus un domn care locuieşte la blocurile ANL. 

Primăria a luat atitudine în acest caz şi a trimis la faţa locului o echipă de la Apă-Canal pentru a inspecta situaţia. „Cei de la Apă-Canal au mers acolo, au văzut că acele două canalizări aparţin de ei şi vor trece imediat la acoperirea lor. Sunt două guri de canal uscate şi dezafectate, însă pentru siguranţa pietonilor ele vor fi astupate în cel mai scurt timp posibil”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. 

Acest caz nu este nou, el fiind semnalat şi când reporterii „Vieţii libere” au fost să stea de vorbă cu cei care locuiesc în zona Gării şi a le asculta doleanţele. Chiar dacă se acoperă canalizarea, reprezentanţii primăriei spun că în zonă există persoane răuvoitoare, care fură capacele şi le vând la fier vechi. 

Foto de Sonia Baciu

Citit 1845 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2015 20:34

4 comentarii

 • Joi, 27 August 2015 14:45
  86.121.117.***
  Hotii aia nu au pic de scrupule. Ei nu-si dau semaa ca pun vietile oamenilor in pericol? Iar autoritatile ce pazesc? De ce nu acopera acele canalizari la prima sesizare?
  0
  0
  Raportează
 • postat de sima
  Vineri, 07 August 2015 17:06
  89.137.231.***
  Se pot face acpace din beton si nu le mai fura iar cine le fura stat la panda si prins si sa le plateasca si pe celelelte din anii trecuti. Dar nu se vrea! Degeaba e platita politia! Sa fie platiti in functie de performante si de hoti prinsi si atunci sa vezi cum cad ca mustele! Rusine sa va fie!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 07 August 2015 08:59
  5.12.168.***
  De ce naiba nu se fac altfel de sisteme de de inchidere pt. capacelel de canalizare pe care sa nu le poata fura t i g a n o i i ? De ani si ani de zile se fura si nu s-a gasit nici o solutie, cum se poate asa ceva? Chiar nimeni nu e in stare sa proiecteze un altfel de model de capac sau un altfel de sistem de inchidere? Tiganoii care rastoarna containerele de gunoi, fura capacele de canalizare, fura caramizile din casele abandonate, fura curent electric, fura de peste tot, sa-i puna statul sa munceasca in folosul comunitatii, nu sa le dea ajutoare sociale si alocatii pentru copiii de care isi bat joc. Ar trebui sa locuiasca linga gropile de gunoi ca tot le place mizeria. Sunt lasati sa cerseasca, sa scurme in gunoaie si sa plimbe carucioarele lor imputite, pline cu peturi, pe strazi si bulevarde, pe sub nasul politistilor.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Gisca
  Vineri, 07 August 2015 08:08
  81.196.80.***
  Politia Locala ce face, doarme si viseaza frumos?Jegosii care fura aceste capace de canalizari se stiu de ani de zile;ii prindem si noi azi-maine, ce ziceti Locala????
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.