Elevii şi copiii au suferit de FRIG în şcoli şi grădiniţe. Doar 25 dintre cele 80 de unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti au primit CĂLDURĂ

Elevii şi copiii au suferit de FRIG în şcoli şi grădiniţe. Doar 25 dintre cele 80 de unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti au primit CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În mai multe şcoli, grădiniţe şi licee, elevii şi copiii au suferit de frig în zilele în care temperaturile au coborât vertiginos. În clase au stat cu gecile pe ei şi numai la învăţat nu le-a stat capul, când suflau în mâna cu care ţineau stilourile.

Mai gravă a fost situaţia la grădiniţele cu program prelungit, acolo unde temperaturile scăzute din săli înseamnă posibile îmbolnăviri în rândul copiilor. "A fost foarte frig. Am încercat să punem radiatoare, dar, din nefericire, instalaţia electrică nu ne-a permis să le utilizăm atât cât ar fi fost nevoie. Am făcut solicitare scrisă la Calorgal, cu care am semnat şi contractul, dar până acum n-am primit agent termic", ne-a spus Simona Ion, directoarea Grădiniţei "Step by step". Aceasta susţine că, pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor, la grupe s-a renunţat la activităţile care presupuneau statul pe scaun, în favoarea celor cu mişcare.

Numeroase semnale cu nemulţumiri legate de acest aspect au venit la redacţie, ieri, din mai multe părţi. Noroc că vremea s-a mai îmblânzit, între timp.

De la purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, am aflat chiar că, în cursul zilei de miercuri, 25 dintre cele 80 de şcoli şi unităţi spitaliceşti au primit căldură la solicitarea lor. "Toate aceste instituţii au semnat contracte cu Calorgal, deci nu e nicio problemă pentru a le distribui agent termic chiar de mâine, dacă solicită acest lucru. Dar asta numai la cerere. E drept că şi dintre unităţile care au făcut solicitare pentru livrarea agentului termic au fost unele la care nu s-a putut întâmpla acest lucru, pe fondul avariilor de la magistralele ce vin de la Combinat", a venit explicaţia din partea Calorgal.

Cum vremea dă semne de încălzire, mai mulţi directori de şcoli ne-au declarat că nu intenţionează să ceară căldură, întrucât s-ar face nişte cheltuieli inutile. "E drept, au fost două-trei zile critice, dar noi cerem să ni se livreze agent termic pe la sfârşitul lunii octombrie, nu acum. Oricum, se va încălzi în zilele viitoare şi am plăti degeaba aceste servicii", ne-a declarat directoarea de la Liceul "Emil Racoviţă", Delia Humelnicu.

Citit 3159 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 01:31

9 comentarii

 • postat de JALNIC
  Joi, 15 Octombrie 2015 19:41
  79.116.101.***
  Banii necesari i-au papat pensionarii cu gratuitatile lor in transport si cu ajutoarele date la puturosii apti de munca. Daca s-ar taia de la ei ar fi bani pt. scoli si gradinite dar, din pacate copii nu voteaza si nu sunt de folos ca sa fie finantati..........
  0
  6
  Raportează
 • postat de gerila tonta
  Joi, 15 Octombrie 2015 19:36
  94.176.183.***
  Si asta nu-i nimic , stati sa vedeti ce va fi la iarna , caldura cu taraita , blocuri debransate pentru neplata , murmur de la primarie cum ca se face un mare efort financiar , must-afa amenita non-stop ca opreste sandramaua cet , spectacole cu vin fiert si manele si....gata , incolonarea la vot (...).
  0
  2
  Raportează
 • postat de Pt Robert Popescu
  Joi, 15 Octombrie 2015 18:55
  108.245.201.***
  Nea R Popescu , esti un mare idiot , d-astia ca tine sunt multi ramasi ,,,acasa..... in noul Galati , si se vede clar cu prosti ca tine unde se poate ajunge , si inca asta nu-i nimic ... De asta e Romania acolo unde e din cauza mentalitatilor bolnave de tip oligofren , specifice celor ca tine Dl Popescu .....
  1
  2
  Raportează
 • postat de v
  Joi, 15 Octombrie 2015 14:54
  213.218.53.***
  Pana acum cred ca cea mai buna solutie ramane centrala proprie (a institutiei de invatamant) si sint in Galati cateva (vezi Scoala 7 care in programul de consolidare a cladirii au inclus si centrala termica proprie :) ).
  1
  1
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Joi, 15 Octombrie 2015 14:10
  91.208.234.***
  Daca e frig mai puneti o haina pe voi.
  V-ati invata cu pretentii 'r ati ai dreq de burgheji imbuibati!
  11
  0
  Raportează
 • postat de ELENA F.
  Joi, 15 Octombrie 2015 11:08
  109.166.141.***
  Roxana verifica te rog in comuna Tudor Vladimirescu la clasa a 6-a B ... e un elev cu probleme, e violent si le distrage atentia copiilor. nu pot invata nimic...profesoarele nu-si pot sustine orele... s-au saturat!!!. directorul nu ia nicio masura!!!!
  2
  3
  Raportează
 • postat de Indiferenta, esenta inumanitatii.
  Joi, 15 Octombrie 2015 09:25
  5.12.179.***
  Inchizi scolile si dai in judecata k.k.tul de institutie Calorgal care da caldura la cerere, adica trebuie sa le scrii si sa-i rogi. Niste idioti datorita carora se imbolnavesc copiii iar slugile astea de directoare nu-s in stare sa-si miste fundurile decit la partid, nu si la distribuitorii de caldura. Toti "managerii" numiti politic sunt obedienti si nu se mai straduiesc sa-si puna neuronii la treaba, parca sunt setati sa-si slujeasca numai taticii baroni si viitorii puscariabili, e ca o molima de care nu vom scapa curind. Pina nu sunt incalzite scolile si gradinitele, copiii sa stea acasa si du-va naibii de imbecili care va bateti joc de orasul asta!!
  2
  22
  Raportează
 • postat de @marius
  Joi, 15 Octombrie 2015 08:38
  217.73.162.***
  Daca o cheama Humelnicu, stim cum a ajuns acolo... Numele asta nu e prea des intalnit in Galati, deci are legatura cu Humelnicu de la PSD!
  0
  23
  Raportează
 • postat de Marius
  Joi, 15 Octombrie 2015 07:01
  82.137.11.***
  Madam Directoare, cat de intunecata la minte trebuie sa fii incat sa spui ca se va incalzi in zilele urmatoare si ca nu trebuie sa dai caldura la copii? Vine cumva vara in weekend?
  3
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.