Elevii şi copiii au suferit de FRIG în şcoli şi grădiniţe. Doar 25 dintre cele 80 de unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti au primit CĂLDURĂ

Elevii şi copiii au suferit de FRIG în şcoli şi grădiniţe. Doar 25 dintre cele 80 de unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti au primit CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În mai multe şcoli, grădiniţe şi licee, elevii şi copiii au suferit de frig în zilele în care temperaturile au coborât vertiginos. În clase au stat cu gecile pe ei şi numai la învăţat nu le-a stat capul, când suflau în mâna cu care ţineau stilourile.

Mai gravă a fost situaţia la grădiniţele cu program prelungit, acolo unde temperaturile scăzute din săli înseamnă posibile îmbolnăviri în rândul copiilor. "A fost foarte frig. Am încercat să punem radiatoare, dar, din nefericire, instalaţia electrică nu ne-a permis să le utilizăm atât cât ar fi fost nevoie. Am făcut solicitare scrisă la Calorgal, cu care am semnat şi contractul, dar până acum n-am primit agent termic", ne-a spus Simona Ion, directoarea Grădiniţei "Step by step". Aceasta susţine că, pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor, la grupe s-a renunţat la activităţile care presupuneau statul pe scaun, în favoarea celor cu mişcare.

Numeroase semnale cu nemulţumiri legate de acest aspect au venit la redacţie, ieri, din mai multe părţi. Noroc că vremea s-a mai îmblânzit, între timp.

De la purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, am aflat chiar că, în cursul zilei de miercuri, 25 dintre cele 80 de şcoli şi unităţi spitaliceşti au primit căldură la solicitarea lor. "Toate aceste instituţii au semnat contracte cu Calorgal, deci nu e nicio problemă pentru a le distribui agent termic chiar de mâine, dacă solicită acest lucru. Dar asta numai la cerere. E drept că şi dintre unităţile care au făcut solicitare pentru livrarea agentului termic au fost unele la care nu s-a putut întâmpla acest lucru, pe fondul avariilor de la magistralele ce vin de la Combinat", a venit explicaţia din partea Calorgal.

Cum vremea dă semne de încălzire, mai mulţi directori de şcoli ne-au declarat că nu intenţionează să ceară căldură, întrucât s-ar face nişte cheltuieli inutile. "E drept, au fost două-trei zile critice, dar noi cerem să ni se livreze agent termic pe la sfârşitul lunii octombrie, nu acum. Oricum, se va încălzi în zilele viitoare şi am plăti degeaba aceste servicii", ne-a declarat directoarea de la Liceul "Emil Racoviţă", Delia Humelnicu.

Citit 3273 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.