ECOSAL explică premiul de la „Oraşul reciclării”: De ce colectează Galaţiul "excelent"

ECOSAL explică premiul de la „Oraşul reciclării”: De ce colectează Galaţiul "excelent"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăria Galaţi a câştigat "Premiul de excelenţă" la concursul „Oraşul Reciclării”, colectând separat doar câte 0,401 kilograme de deşeuri de ambalaje pe cap de locuitor.

Cu toate acestea, Eco-Rom Ambalaje justifică, pe site-ul propriu, premiul Galaţiului prin faptul că a crescut cantitatea de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie. Propriu-zis, Galaţiul a colectat separat, pe perioada desfăşurării concursului, între 1 ianuarie şi 30 iunie 2015, 600.574 kilograme, arată informaţiile furnizate de Ecosal. Aproape dublu faţă de anul trecut, când au fost colectate separat 381.772 kg de deşeuri de ambalaje, când municipiul Galaţi a câştigat titlul de „june” al reciclării.

Potrivit şefului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, Galaţiul trebuie comparat cu oraşele asemănătoare ca mărime şi ca număr de locuitori, nu cu Sinaia, care e oraş turistic şi care a câştigat premiul cel mare. „Sinaia este un oraş turistic. Acolo produc deşeuri de ambalaje şi turiştii, dar, la final, cantitatea de deşeuri strânsă este împărţită numai la locuitori. În mod clar, Sinaia nu este comparabilă cu Galaţiul, ca număr de locuitori. Dacă ne-am uita la celelalte municipii sau oraşe asemănătoare ca mărime şi număr de locuitori, am vedea că ne descurcăm bine. Am ieşit, propriu-zis, pe locul opt”, ne-a explicat şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Citit 1268 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.