Ambasadorul Palestinei, invitat la Galaţi, pentru ÎNFIINŢAREA UNUI CLUB care pledează pentru menţinerea PĂCII

Ambasadorul Palestinei, invitat la Galaţi, pentru ÎNFIINŢAREA UNUI CLUB care pledează pentru menţinerea PĂCII
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un grup de elevi şi de cadre didactice de la Colegiul Naţional „Costache Negri” au înfiinţat un club care pledează pentru menţinerea păcii în toate colţurile lumii. Ideea fondatorilor „CNCN Peacebuilding Club” a trezit interesul autorităţilor locale, reprezentanţilor României la ONU, consilierilor diplomatici, reprezentanţilor României la Consiliul American, dar şi Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Palestinei în România, Fuad Karim Saliba Kokaly. Oficialii şi susţinătorii ideii lansate la CNCN au participat, ieri, la deschiderea oficială a clubului, asigurând echipa fondatoare că va beneficia de sprijinul necesar.

"Am înfiinţat "CNCN Peacebuilding Club" cu copiii noştri, alături de care ne dorim să creştem ca şcoală de învăţare continuă, atât la nivel local şi naţional, cât şi internaţional”, a declarat prof. Andra Ionescu, directoarea Colegiului Naţional „Costache Negri”.

Preşedintele fondator al clubului, Bianca Drujescu, are doar 14 ani. "Clubul doreşte să promoveze multiculturalitatea, prin implicarea tinerilor interesaţi de menţinerea păcii. Educaţia primită acasă şi la şcoală mă îndeamnă să spun că tânăra generaţie are şansa de a schimba ceva în cursul lumii. Ideea a stat în incubator mai mult de un an, pentru că, neavând 14 ani, nu eram eligibilă pentru fondare”, a povestit Bianca Drujescu.

"Pacea este sigura cale"

După ce a fost întâmpinat cu pâine şi sare, cu dansuri tradiţionale, dar şi cu imnul României, Ambasadorul Palestinei în România şi-a exprimat susţinerea pentru pacea globală. "Eu sunt de pe pământul păcii, din oraşul Betleem, unde s-a născut Iisus Christos, naştere care a avut un sigur mesaj: pace pentru întreaga omenire. Dacă priviţi harta lumii, veţi vedea că popoarele care trăiesc în pace sunt de o mare importanţă productivă şi creativă în mai multe domenii. Pacea este sigura cale prin care pot convieţui toate popoarele”, a declarat ambasadorul.

Octavian Pătraşcu, inspector ISJ Galaţi, a declarat că iniţiativa unică a Colegiului Naţional „Costache Negri” este sprijinită în totalitate de Inspectorat. În asentimentul inspectorului este şi viceprimarul municipiului, Florin Popa. "Suntem alături de acest proiect, la fel cum suntem alături de toate proiectele din instituţiile de învăţământ".

Foto Marius Negri

Citit 3406 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.