Victor Murariu, MEMBRU MENSA: "Galaţiul moare încet, dar sigur"

Victor Murariu, MEMBRU MENSA: "Galaţiul moare încet, dar sigur"
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Am scris săptămâna trecută despre cinci dintre gălăţenii care se numără printre aşa numiţii cei mai deştepţi oameni cu acte în regulă, ei fiind membri ai organizaţiei Mensa, în care sunt admişi după susţinerea unui test. Ne-am bucurat să aflăm că există şi alţi gălăţeni care au promovat testul Mensa, deşi pe listele organizaţiei figurează ca fiind din alte oraşe.

Unul dintre ei este Victor Murariu, un tânăr de 22 de ani, care a absolvit Şcoala Nr. 10 şi Liceul "Emil Racoviţă", din Galaţi, dar care în prezent este student în ultimul an la Universitatea "Transilvania" din Braşov, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, specializarea Management. Pe viitor îşi doreşte să urmeze un masterat în managementul proiectelor.

"Îmi doresc să rămân în ţară după terminarea studiilor şi vreau să coordonez proiecte prin care să îmi aduc aportul la dezvoltarea regiunii Galaţiului. Din păcate, ţara noastră nu beneficiază la maxim de fondurile europene puse la dispoziţie. Iar Galaţiul are şi mai multă nevoie de aceste proiecte", e de părere tânărul. Acesta spune că a ales să plece să înveţe la Braşov tocmai pentru că "Galaţiul este un oraş ca moare încet, dar sigur, un oraş care nu oferă destule posibilităţi de dezvoltare tinerilor".

Testarea pentru Mensa a dat-o din curiozitate, în octombrie 2014. Văzuse afişe la facultate. A intrat pe site-ul organizaţiei să vadă despre ce e vorba, apoi a făcut testul on-line, după care a ales să se prezinte şi la concurs.

"Faptul ca am intrat în Mensa m-a ajutat să capăt încredere mai multă în mine, în ceea ce pot face. A fost o confirmare a faptului ca pot face mai multe. Apoi, aşa am reuşit să fac cunoştinţă cu oameni faini. Îmi doresc ca la testarea care va avea loc pentru prima dată pe 7 noiembrie la noi în oraş să participe cât mai multe persoane. Cel mai mult îmi doresc ca actualii gălăţeni din Mensa împreună cu cei care vor deveni membri să găsim soluţii pentru ca împreună să scoatem Galaţiul din starea actuală", spune Victor Murariu.

Citit 4021 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.