Poftiţi de vă iubiţi!/ Nea Mărin şi vedetele au muncit pentru nunta de vis a doi gălăţeni (FOTO)
Foto: Foto: Antena 1

Poftiţi de vă iubiţi!/ Nea Mărin şi vedetele au muncit pentru nunta de vis a doi gălăţeni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„Chiar dacă murim, lăsăm vorbă să ne îmbrace pe ea mireasă şi pe mine mire… şi ştim că am fost mire şi mireasă! Să ne cununăm în faţa lui Dumnezeu ar fi extraordinar, dar nu ne permitem… Noi nu am fost niciodată la o nuntă! Doar ce am văzut la emisiunea «Poftiţi de vă iubiţi»”, aşa au mărturisit gălăţenii Marius (Dany) şi Monica Neculine, marţi seara la „Poftiţi de vă iubiţi”, pe Antena 1. Pentru că se iubesc la infinit, pentru că niciunul dintre ei nu-şi poate folosi pe de-a întregul picioarele, şi pentru că în ciuda greutăţilor s-au încăpăţânat să fie o familie, şi să lupte pentru binele copilului lor, Raul, Nea Mărin i-a ales ca să le facă o nuntă de vis.

Un vaccin le-a schimbat destinele

Abandonată de mama ei în spital, Monica a ajuns la casa de copii. Un vaccin făcut la vârsta de opt luni i-a schimbat destinul. Are coloana are coloana în forma de „S”, muşchii picioarelor i s-au atrofiat, iar acum păşeşte sprijinită în cârje, dar foloseşte şi scaunul rulant. Pe surorile şi fraţii ei, cinci la număr, i-a cunoscut abia la 17 ani, iar pe mama ei a cunoscut-o întâmplător, într-un magazin, când i s-a prezentat drept „soră”.

Dany suferă de parapareză spastică, formă accentuată, iar tatăl său, care l-a dus în spate până la vârsta de nouă ani, a ajuns şi el în scaun cu rotile după ce i s-au tăiat picioarele…

„Avem mâinile! Ele sunt importante pentru că sunt bune”, spune Monica, optimistă. Amândoi iubesc sportul şi au ajuns la performanţe la concursurile dedicate peresoanelor cu dizabilităţi: Monica - locul II la tenis de masă, Dani - locul II la suta de metri.

Bucuria lor este imensă este fiul lor, Raul, un copil care este sănătos. Regretul cel mare este că nimeni nu-i angajează şi sunt nevoiţi să trăiască din pensiile de handicap şi alocaţia copilului.

Muncă imensă

Pentru ca Dany şi Monica să aibă nunta pe care şi-o doreau, Natalia Mateuţ, Doiniţa Oancea, Daniel Iordăchioae şi Dan Helciug, coordonaţi de nea Mărin, au muncit din greu pentru a găsi sponsori şi pentru a strânge bani. Câte şi mai câte n-au făcut! Au muncit într-un laborator de prăjituri, într-o bijuterie, au fost chelneri şi barmani, au şmotruit o cameră de hotel, au făcut curat într-un un magazin de rochii de mireasă şi de costume bărbăteşti, au frecat puntea unui vapor, au făcut reclamă unui magazin, ba chiar au muncit în fermă! De pildă Helciug a însămânţat artificial o vacă!

Cum va fi nunta lor de vis, puteţi vedea în această seară, de la ora 20,30, la Antena 1. Merită să vă uitaţi, mai ales că au un consultant de nădejde: pe artistul gălăţean Paul Buţa!

Citit 8073 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.