O agenţie MATRIMONIALĂ din Galaţi este ACUZATĂ că şi-a PĂCĂLIT clienţii

O agenţie MATRIMONIALĂ din Galaţi este ACUZATĂ că şi-a PĂCĂLIT clienţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Mai multe persoane din Galaţi care au încercat să-şi găsească jumătatea prin intermediul unei agenţii matrimoniale susţin că au fost lăsate cu ochii în soare după ce au plătit o taxă de 50 de lei * Două plângeri privind presupusa escrocherie au ajuns şi la poliţie


Un SRL înfiinţat în Galaţi în primăvara acestui an a devenit ţinta acuzaţiilor mai multor gălăţeni, care afirmă că au apelat la serviciile acestei firme, o agenţie matrimonială, pentru a-şi găsi jumătatea. Situaţia ne-a fost adusă la cunoştinţă printr-o sesizare la adresa redacţiei de la unul dintre presupuşii păgubiţi, care susţine că reprezinta problemele a 50 de persoane aflate în această situaţie. Petentul, a cărui identitate nu o vom dezvălui, pretinde că totul a început în vara acestui an, când el şi alte persoane s-au înscris la agenţia cu care au încheiat un contract.

"Vă aduc la cunoştinţă că, în momentul când ne-am înscris la agenţia matrimonială, secretara ne-a făcut un contract pe trei luni, pentru care am plătit suma de 50 lei fiecare. După trei luni, agenţia matrimonială a dispărut", se arată în sesizarea primită la redacţie. Petiţionarul precizează în documentul menţionat şi faptul că un alt punct al firmei cu sediul social în zona IREG s-a dovedit a fi o „fantomă”, biroul, amplasat în blocul A5 din Ţiglina 1, nemaifiind nici el afectat activităţii firmei-mamă.

În acest sens, două plângeri privind presupusa înşelăciune au ajuns şi la poliţie, în toamna acestui an, pentru una dintre ele fiind dispusă deja clasarea.

"La Poliţia Municipiului Galaţi au fost înregistrate două petiţii formulate în legătură cu presupuse suspiciuni de înşelăciune şi care vizează SC Central Bright Comand SRL. Prima dintre ele a fost clasată la data de 22 octombrie 2015, în conformitate cu prevederile OG 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, iar cea de-a doua se află în lucru", se arată în răspunsul primit din partea IPJ Galaţi, la solicitarea „Vieţii libere”.

Mai pe scurt, motivul pentru care a fost clasată petiţia, conform art. 7 din actul normativ menţionat, este faptul că aceasta nu a conţinut datele de identificare ale adresantului.

"Reclamaţii mincinoase"

Pentru a clarifica temeinicia nemulţumirilor vizavi de serviciile agenţiei matrimoniale, l-am contactat pe administratorul SC Central Bright Comand SRL, Ionuţ Mărgărit. Acesta ne-a asigurat că afacerea sa merge în continuare şi că cei care îl acuză ca i-ar fi înşelat nu sunt decât nişte clienţi care nu ar fi înţeles "prevederile contractuale".

"Ei au încheiat un contract pe trei luni şi au plătit o taxă de înscriere în baza de date, de 50 de lei. După aceste trei luni, trebuiau să achite o altă taxă, de menţinere în baza de date. Ei rămân în baza de date în continuare, pe zece ani, dar nu mai sunt activi. Sunt reclamaţii mincinoase, am fost şi la poliţie, am depus acte, s-au lămurit lucrurile", ne-a declarat, telefonic, Ionuţ Mărgărit, administratorul SC Central Bright Comand SRL Galaţi. Pentru a stabili dacă clienţii care se pretind înşelaţi au fost înştiinţaţi de aceste obligaţii la semnarea contractului, am încercat să obţinem de la administrator un tipizat din care să reiasă drepturile şi obligaţiile părţilor. "Nu pot să dezvălui la presă toate detaliile din firmă", a fost răspunsul patronului SC Central Bright Comand SRL.

Societatea care deţine agenţia matrimonială are ca obiect de activitate „alte activităţi de servicii” şi a fost înregistrată la Registrul Comerţului în mai 2015. La punctul de lucru indicat de petiţionari, aflat în incinta blocului A5 din Ţiglina 1, nu se afla joi, 19 noiembrie, nimeni. Uşa era încuiată şi nici un indiciu, reclamă sau program de lucru nu demonstra faptul că acolo ar mai funcţiona o agenţie matrimonială.

Citit 4516 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.