Conferinţă despre egalitatea de gen în domeniul SANITAR
Foto: Sursa foto: mashable.com

Conferinţă despre egalitatea de gen în domeniul SANITAR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” din Galaţi şi Centrul de Consultanţă şi Studii Europene au organizat o conferinţă specială pentru femeile care activează în domeniu sanitar. Evenimentul a marcat sfârşitul proiectului „Egalitate de gen şi acces în sănătate - Formare, cercetare şi conştientizare pentru dezvoltarea şi promovarea principiului egalităţii de şanse şi gen în sectorul sanitar din regiunea de Sud-Est”.

„În cadrul proiectului, am realizat activităţi de formare, în ideea de a creşte nivelul de calificare al cadrelor din domeniul sanitar, în condiţiile în care grupul-ţintă a fost format doar din femei. Am desfăşurat cursuri de management sanitar, activităţi de formare a calităţii în sănătate şi tehnologiei informaţionale. Pe lângă asta, am făcut două activităţi de cercetare şi am dezvoltat cea mai mare platformă online a asistentelor medicale, la care sunt înregistrate 500 de cadre din zona Sud-Est”, ne-a declarat managerul proiectului, Viorel Rotilă.

Partea practică a proiectului s-a desfăşurat în câteva spitale din Galaţi, iar asistentele şi infirmierele acestora au participat la activităţile de cercetare, prin completarea chestionarelor, privind situaţia diferenţelor de gen, dar şi la interviuri şi focus-grupuri.

Rezultatele cercetărilor au demonstrat că cele mai multe femei din domeniul sanitar se simt discriminate în ceea ce priveşte repartiţia funcţiilor de conducere (în prezent, bărbaţii care ocupă funcţii de conducere în domeniul sanitar, în regiunea de S-E, depăşesc cu 15 la sută numărul femeilor), nivelul de salarizare, vârsta etc.

Totodată, studiul a demonstrat că angajatorii nu-i informează pe angajaţi cu privire la interzicerea discriminării în unitate, nu există un program flexibil de muncă, cu excepţia programului pentru femeile revenite din concediul de maternitate, şi nu există o strategie de resurse umane în unităţile medicale.

Proiectul a avut un contract de finanţare POSDRU, în valoare de 500.000 de euro.

Citit 1069 ori Ultima modificare Duminică, 29 Noiembrie 2015 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.