Fundaţia Principesa Margareta a lansat Asociaţia "Niciodată singur - prietenii vârstnicilor"

Fundaţia Principesa Margareta a lansat Asociaţia "Niciodată singur - prietenii vârstnicilor"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Proiectul „Niciodată singur”, destinat persoanelor vârstnice din ţară, care a fost iniţiat, finanţat şi dezvoltat din anul 2010 de Fundaţia Principesa Margareta, a dat roade. Astfel, după cinci de existenţă a proiectului, a fost lansată, la începutul lunii decembrie, Asociaţia „Niciodată singur – prietenii vârstnicilor”.

Misiunea acesteia este de a lupta la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii cu care se confruntă persoanele vârstnice, prin mobilizarea voluntară şi schimbarea percepţiei societăţii asupra persoanelor de vârsta a treia. Asociaţia îşi propune să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale vârstnicilor de peste 65 de ani, prin dezvoltarea şi extinderea unor servicii. Pe lângă asta, Asociaţia „Niciodată singur – prietenii vârstnicilor” preia modelul de intervenţie al partenerului francez „Les petits des Pauvres”, cu o experienţă de 70 de ani în lucrul cu persoanele vârstnice.

Aceasta va fi susţinută în totalitate, ca în cazul proiectului „Niciodată singur”, de Fundaţia Principesa Margareta. Noua asociaţie a fost lansată ca urmare a studiilor, care demonstrează că aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt afectaţi de singurătate. Acelaşi raport evidenţiază topul celor cinci probleme ale vârstnicilor: situaţia financiară, problemele de sănătate, dependenţa de ceilalţi, sentimentul de inutilitate, precum şi lipsa unui interlocutor.

Citit 1904 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2015 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.