PROMISIUNI pentru 2016: MAI MULŢI BANI pentru Serviciul de AMBULANŢĂ Galaţi
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

PROMISIUNI pentru 2016: MAI MULŢI BANI pentru Serviciul de AMBULANŢĂ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi s-a întâlnit, recent, cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, în cadrul Conferinţei Naţionale a Ambulanţei din România, eveniment care a avut loc la Sinaia. Alături de comitetul de conducere al SAJ Galaţi, la conferinţă au participat reprezentanţi ai tuturor serviciilor de ambulanţă din ţară.

"Principalele probleme discutate au fost cele legate de gradul de finanţare a serviciilor de ambulanţă şi de înnoirea parcului auto de ambulanţe. Am primit promisiunea că, în 2016, bugetul va fi suplimentat faţă de cel din 2015. Nu s-a stabilit însă cu exactitate câţi bani vor fi alocaţi în plus. O altă chestiune a fost cea a ambulanţelor cu sute de mii de kilometri parcurşi. Am primit promisiuni şi în acest sens, că parcul auto va fi înnoit prin achiziţia de noi maşini", a precizat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi (foto).

În prezent, SAJ Galaţi are în dotare puţin peste 40 de maşini, trei dintre ele produse în anul 2001. Alte 16 ambulanţe sunt fabricate în 2007, 15 în 2008, iar două în 2009. Astfel, în jur de trei sferturi din parcul auto al SAJ Galaţi are o vechime mai mare de cinci ani. Totodată, majoritatea ambulanţelor au peste 400.000 de kilometri parcurşi. Recordul este deţinut de un Mercedes Vito, care a mers pe şoselele gălăţene aproape 700.000 de kilometri. În medie, o ambulanţă face cel puţin 40.000 - 50.000 de kilometri în fiecare an.

În afară de sediul central din municipiul Galaţi, SAJ mai deţine şase substaţii, în localităţile Tecuci, Târgu Bujor, Pechea, Tudor Vladimirescu, Iveşti şi Bereşti. Maşinile din dotare sunt de tip A (destinate transportului pacienţilor), B (pentru intervenţii medicale în care nu este neapărată nevoie de prezenţa unui medic) şi C (pentru urgenţele medicale complexe, în care prezenţa medicului este obligatorie). De asemenea, mai sunt şi maşini mici, pentru consultaţiile la domiciliu.

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Galaţi răspund anual unui număr de aproape 70.000 de solicitări, venite din partea bolnavilor din zona de competenţă. Serviciul are în prezent puţin peste 200 de angajaţi, doar jumătate din numărul de care ar fi nevoie.

Citit 1511 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.