FOTO/ Traseu mai lung decât asfaltul: Capătul autobuzului 31 este ÎNNĂMOLIT

FOTO/ Traseu mai lung decât asfaltul: Capătul autobuzului 31 este ÎNNĂMOLIT
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Luni, 1 februarie, trei oameni stăteau la capătul traseului 31, în Barboşi, într-o mare de mocirlă, aşteptând autobuzul. Am ajuns acolo aproape accidental. Făceam poze la un parc plin de gunoaie din apropiere, iar un domn a oprit maşina şi ne-a spus să mergem până la capătul traseului 31, să vedem cum arată drumul.

Pe drum, ne-am gândit că or fi mormane de zăpadă, uitate acolo de edili, de vreme, de Dumnezeu, poate mormane de mizerie sau gropi. Am ajuns în staţia din Gara Barboşi, am văzut o baltă, apoi am mers pe drumul indicat de gălăţean. Am pornit pe un drum neasfaltat, plin de găuri, făcute de roţile maşinilor, apă şi mocirlă.

Am mers aşa până când am dat de un spaţiu larg, un panou Transurb şi de cei trei oameni. Unul, mai tinerel, încerca să facă paşi prin glod, iar doi bătrânei stăteau în linişte, cum numai bătrânii ştiu să o facă. Stăteau natural, de parcă erau în faţa porţii casei, pe timp de seară. Dar în contextul priveliştii păreau sinistraţi. Pe lângă pământul cleios, erau urmele nămoloase ale roţilor autobuzelor care întorc acolo. Doi bătrânei şi o mare de mocirlă. I-am întrebat: „Aşteptaţi autobuzul?” „ Da” - mi-au răspuns. „E frumos aici”, a mai avut tăria să ironizeze bătrânica. Apoi a continuat „Nu au putut pune nici măcar o mână de piatră, doar şi aici e oraş”.

Am plecat lasându-i în urmă. Ajungând în Gara Barboşi, şoferul ne-a informat că a primit ordin să nu mai meargă mai departe. Deci bătrâneii aşteptau degeaba, cu tot cu liniştea şi răbdarea lor! Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, nici nu era staţie acolo până în vară, ci doar anul trecut, la solicitarea cetăţenilor, s-a prelungit traseul autobuzului 31, mai încolo de gară. Traseul a fost prelungit, în schimb nu a fost prelungit şi asfaltul.

Drum închis pentru autobuz, până se usucă

"Traseul a fost prelungit până acolo vara trecută, când pământul era uscat. Am şi intrat până azi, dar din cauza topirii zăpezii, acum e foarte mult noroi şi nu mai pot întoarce maşinile. Am transmis deja informaţia Primăriei. Vom reîncepe să mergem până la capăt când se va usca pământul", ne-a spus directoarea societăţii de transport public Transurb, Genica Totolici.

Până la primăvară sau până când drumul nu se usucă, nici autobuzul nu va putea intra, dar nici Primăria nu va putea face ceva, cu toate că, spun reprezentanţii municipalităţii, au planificat ca anul acesta să pună un strat de lidonit pe cei 500 de metri liniari ai drumului, până la noul capăt de linie. "Lucrările se vor face la primăvară, când condiţiilor meteo vor fi prielnice", ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Citit 2977 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.