PARCARE SUPRAETAJATĂ în spatele Palatului de Justiție. De ani de zile, aceleaşi promisiuni
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Monica Zanet

PARCARE SUPRAETAJATĂ în spatele Palatului de Justiție. De ani de zile, aceleaşi promisiuni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Palatul de Justiţie a fost proiectat şi construit fără a avea şi o parcare. Pare incredibil, dar e adevărat. Şi vorbim despre o instituţie în care zilnic intră şi ies sute de persoane, fie că sunt angajaţi sau părţi în procese. Teoretic, ar fi fost necesară o parcare pentru minimum 200 de autoturisme, practic, aceasta lipseşte cu desăvârşire.

Drept urmare, toată lumea îşi parchează maşinile pe unde apucă, ocupând toate locurile disponibile. Ca atare, în timpul zilei este un haos din acest punct de vedere, al parcării autoturismelor şi al traficului. Maşini peste tot, parcate în diferite feluri, pe trotuare, pe pământ, pe borduri, blocând alte maşini. Cu excepţia trotuarului de vizavi de Palat, unde veghează un echipaj al Poliţiei Locale.

Noi, cei care locuim în zonă, resimţim din plin această problemă, întrucât nu avem unde ne parca autoturismele proprii. În schimb, în spatele Palatului de Justiţie, există o zonă cu garaje construite în anii '90, dintre care mai mult de jumătate sunt goale sau pline cu de toate, mai puţin cu autoturisme. De ani de zile, auzim aceleaşi promisiuni, că există un proiect de construire a unei parcări supraetajate, fapt ce într-adevăr ar rezolva problema, că se vor demola garajele şi se va trece la execuţia parcării menţionate.

De multe ori, nici duba Penitenciarului nu se poate strecura printre atâtea maşini parcate, pentru a-i transporta pe deţinuţi la procese, la intrarea special amenajată din spatele clădirii Palatului de Justiţie.

Consider că este unica soluţie pentru a descongestiona zona de maşini şi de a rezolva civilizat această problemă importantă, omisă încă de la proiectarea instituţiei, respectiv construirea unei parcări supraetajate pe cel puţin un nivel, care să asigure minimum 200-250 de locuri de parcare.


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2976 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.