În lipsa unor PERDELE FORESTIERE, e bun şi un PUIET din loc în loc

În lipsa unor PERDELE FORESTIERE, e bun şi un PUIET din loc în loc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 1.550 de arbori au fost plantaţi, zilele trecute, de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pe marginea DN24D, DN 25 şi DN 26, din judeţul Galaţi. Este drept că pe porţiuni importante ale DN 24D este nevoie de crearea unor perdele forestiere (despre care s-a discutat, în repetate rânduri, la Prefectură), întrucât drumul se închide, de cele mai multe ori, chiar după prima ninsoare, însă, până când instituţiile statului vor pune în aplicare un asemenea proiect, nu strică un puiet din loc în loc, îşi spun, probabil, reprezentanţii Companiei.

„Principalele specii de puieţi plantaţi sunt din speciile frasin, salcie, plop, salcâm şi nuc. De asemenea, au fost plantate şi specii de talie mică, precum thuya, trandafiri, amorfa, tamarix şi altele, arbuşti care au fost plantaţi în special în sensurile giratorii. Materialul săditor a fost pregătit în Pepiniera DRDP Iaşi, de la Ghidigeni, judeţul Galaţi”, ne-a spus Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, care subordonează Secţia Drumuri Naţionale Galaţi. Acesta ne-a declarat că plantează puieţi anual, „însă marea problemă pe care nu reuşim să o rezolvăm este aceea a ruperii sau scoaterii lor din pământ”, motiv pentru care acţiunea este reluată, pe parcursul anului, în anumite zone.

„În total, pe raza de activităţii noastre din Moldova am plantat, în acest an, circa 10.000 de puieţi, iar în toamnă vom continua plantarea, funcţie de ceea ce vom avea disponibil la acel timp în pepinieră”, a precizat Nicolae Popovici.

Citit 2529 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 20:13

3 comentarii

 • postat de Miu
  Marți, 26 Aprilie 2016 11:01
  109.103.162.***
  Din ce vad in poza, doar se inlocuiesc pomii taiati de pe marginea drumului. Perdeaua impotriva nametilor se face la distanta mai mare fata de sosea.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Anubis
  Marți, 26 Aprilie 2016 07:58
  5.2.209.***
  Faptul ca au plantat cativa copaci nu sterge cu rusinea ca au defrisat toti copacii pe distante de peste 50 km (vezi Galati - Barlad via Cuca, Varlezi).

  Garda de mediu ce face? Doarme? Nu este suficient faptul ca aerul este poluat, trebuie sa mai si taiem copacii?

  Tot in legatura cu defrisarile: vezi strada Anghel Saligny din Galati, au taiat cel putin 3-4 plopi de peste 20 de metri, apoi pe celalalt sens de mers teii (copaci tineri) ori i-au defrisat ori i-au lovit cu lama de la excavator si acum stau sa cada.

  Repet: Ce face garda de mediu ? si la fel de important: Ce face presa din Galati? De ce nu scrie articole despre aceste evenimente ?
  0
  2
  Raportează
 • postat de vanea
  Luni, 25 Aprilie 2016 13:36
  217.156.52.***
  In sfarsit, i-a luminat Dumnezeu. Dupa ce au taiat toti copacii de marginea drumurilor de parca suntem in stepa Mongoliei cand mergem pe soselele judetului.
  Apropo, nu era mai simplu ca firmele ce au taiat copacii sa si planteze pe loc puietii?
  Oricum suntem foaaaaarte curiosi sa vedem daca se prind acesti puieti de copaci, caci trebuie cel putin 2-3 ingrijiti si udati.
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.