În lipsa unor PERDELE FORESTIERE, e bun şi un PUIET din loc în loc

În lipsa unor PERDELE FORESTIERE, e bun şi un PUIET din loc în loc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 1.550 de arbori au fost plantaţi, zilele trecute, de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pe marginea DN24D, DN 25 şi DN 26, din judeţul Galaţi. Este drept că pe porţiuni importante ale DN 24D este nevoie de crearea unor perdele forestiere (despre care s-a discutat, în repetate rânduri, la Prefectură), întrucât drumul se închide, de cele mai multe ori, chiar după prima ninsoare, însă, până când instituţiile statului vor pune în aplicare un asemenea proiect, nu strică un puiet din loc în loc, îşi spun, probabil, reprezentanţii Companiei.

„Principalele specii de puieţi plantaţi sunt din speciile frasin, salcie, plop, salcâm şi nuc. De asemenea, au fost plantate şi specii de talie mică, precum thuya, trandafiri, amorfa, tamarix şi altele, arbuşti care au fost plantaţi în special în sensurile giratorii. Materialul săditor a fost pregătit în Pepiniera DRDP Iaşi, de la Ghidigeni, judeţul Galaţi”, ne-a spus Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, care subordonează Secţia Drumuri Naţionale Galaţi. Acesta ne-a declarat că plantează puieţi anual, „însă marea problemă pe care nu reuşim să o rezolvăm este aceea a ruperii sau scoaterii lor din pământ”, motiv pentru care acţiunea este reluată, pe parcursul anului, în anumite zone.

„În total, pe raza de activităţii noastre din Moldova am plantat, în acest an, circa 10.000 de puieţi, iar în toamnă vom continua plantarea, funcţie de ceea ce vom avea disponibil la acel timp în pepinieră”, a precizat Nicolae Popovici.

Citit 2665 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.