STRÂNGI BANI ca să poţi face RATĂ! Cât de greu îi este gălăţeanului să îşi ia CASĂ
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

STRÂNGI BANI ca să poţi face RATĂ! Cât de greu îi este gălăţeanului să îşi ia CASĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)


Gălăţeanul trebuie, în continuare, să strângă simţitor cureaua ca să îşi poată cumpăra casă. Şi chiar şi aşa, tot îi trebuie un salariu nu tocmai mic. Revista Capital a dat publicităţii un studiu potrivit căruia Galaţiu este pe locul 16, în ţară, în topul judeţelor cu cele mai accesibile locuinţe.

Ce înseamnă acest lucru? Un cuplu care câştigă două salarii medii pe lună (deci aproape 3.800 lei) ar trebui să pună deoparte, pe o perioadă cuprinsă între un an şi trei ani, un sfert din venit ca să îşi poată permite un avans prin programul Prima Casă. Dacă acest cuplu ar economisi lunar doar cinci la sută, ar avea nevoie de nu mai puţin de şapte ani ca să îşi poată plăti avansul la credit. Iar după plata avansului urmează... 22 de ani de rate.

Mai uşor decât gălăţenii pot, conform studiului Capital, să îşi cumpere locuinţe românii din: Alexandria, Giurgiu, Slatina, Arad, Zalău, Reşiţa, Alba Iulia, Bucureşti, Sfântul Gheorghe, Piteşti Satu Mare, Târgu Jiu, Bistriţa, Baia Mare şi Deva.

Citit 3520 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 20:01

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 25 Aprilie 2016 11:23
  5.13.223.***
  Mai auzeam un individ inapt. De ce nu-ti faci credit sa-ti reamenajezi casa? Sigur, cine imi garanteaza mie salariu de 1400 de lei net timp de 22 de ani? Timp in care trebuie sa fiu sanatos si pers de langa mine si fara copii. Eu pot garanta 22 de ani de acum incolo ca se va fura la nivel inalt ca si pana acum... cel putin din banii publici, de vandut nu prea mai au ce! Posta Romana, TVR... Navrom... Somn usor natiute... cat mai stai pe aparate!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 25 Aprilie 2016 10:47
  5.2.205.***
  Ati fi surprinsi cat costa de fapt apartamentele in realitate. Preturile mari sunt realizate de banci pentru ca populatia sa devena aservita. Este o forma moderna de a tine populatia in control. Salariile la fel sunt mentinute mici pentru a nu iesi din raza de influenta nefasta a stapanilor. Este simplu daca stam si ne gandim, cum ar fi sa nu fii rob la banci si la angajator. In momentul cand nu depinzi de banci si de un salariu de mizerie incepi devii un autodidact, sa iti permiti mai multe, sa ai hobbyuri, sa te plimbi, sa citesti mai mult, sa mergi la teatru, concerte, sa vizitezi tari sa cunosti mentalitati mai bune ca cele mioritice, pe scurt sa te destupi la minte. Stapanii nu au nevoie de oameni care sa gandeasca singuri, sa ia decizii singuri, pur si simplu sa isi faca viitorul singuri. Turma trebuie sa fie tampa. Si cum altfel decat sa ii dai un salariu mic, il indatorez la banci si 30 de ani face ce i se ordona. Spiritul ii este astfel ucis, dorinta de mai bine ii este omorata, nu mai exista vreo dorinta de a se revolta sau de a deveni nesupus. Tinandu-l inchis in propriile greseli, promovand greselile ca "viitor", "banca prietenul tau" etc, ii amanetezi viitorul. Individul nu se mai poate dezvolta, creste, si deveni mai realist la ce e in jur. Nu isi da seama ca este doar o papusa si altii il tin in control. Exact asta au facut regii/imparatii de-a lungul miilor de ani. Au tinut oamenii in sclavie, ca vezi Doamne au sange albastru, ca au fost fauriti de zei cu pamantence frumoase si tot felul de astfel de povesti de adormit tampitii. La fel a facut si religia. Nu i s-a permis sa invete sa citeasca. Mii de ani preotii citeu din Biblie in latina iar oamenii stateau la biserica ca prostii. Daca ar fi citit Biblia clar ca ce vedeau nu era in concordanta cu ce scrie in Biblie. A mai fost un Martin Luther in anii 1500 care a vrut sa scoata populatia din sclavia religioasa. Dar degeaba. Au trecut anii, sute mii si degeaba. Omul nu invata nimici din trecut.
  1
  25
  Raportează
 • postat de pinguinu
  Luni, 25 Aprilie 2016 08:11
  109.102.62.***
  Alt articol contra legii darii in plata.... Daca apartamentele ar fi la pretul real ar fi accesibile cu banii stransi timp de 10 ani fara a fi nevoie de credit. Bancile sa se reorienteze spre afaceri cu creditarea, sa-si asume riscuri nu sa paraziteze omul de rand.
  0
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.