Eveniment sportiv-CARITABIL, pentru un spital al copiilor
Foto: Foto-arhivă

Eveniment sportiv-CARITABIL, pentru un spital al copiilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În trei ani, am putea avea un spital de oncologie şi hematologie pediatrică, dacă fiecare român ar dona un leu, o dată la nouă luni


Sâmbătă, 4 iunie, între orele 10,00 şi 13,00, în Grădina Publica din Galaţi se va alerga şi se va dona, din nou, pentru construirea unui spital al copiilor bolnavi de cancer.

Iniţiativa îi aparţine Asociaţiei „1 leu”, care şi-a propus să înfiinţeze, la Bucureşti, primul centru independent de hematologie şi oncologie pediatrică din România. Potrivit organizatorilor, fiecare participant va alerga, simbolic, atât cât doreşte sau îşi poate aduce rolele, trotineta, bicicleta.

Donaţia minimă este de un leu.

Totodată, Dana Hâncu, cea care a preluat iniţiativa acestui eveniment sportiv-caritabil şi la Galaţi, menţionează că sunt aşteptaţi, în mod special, copiii, întrucât recent s-a sărbătorit ziua lor.

Evenimentul se organizează, concomitent, în mai multe oraşe din ţară. Potrivit iniţiatorilor proiectului, ar fi nevoie de 80 de milioane de lei pentru înfiinţarea acestui spital.

„Asta ar însemna că fiecare român să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că vrem să strângem aceşti bani în trei ani”, transmit voluntarii.

Până astăzi, la nivel naţional, s-au colectat 400.581,56 de lei. Mai multe detalii despre proiectul „Alerg pentru Spitalul Copiilor” pot fi accesate de pe site-ul www.1leu.org.

Citit 1820 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.