Încă o liceană din Galați, în minicomunitatea MENSA. Andrada Ciorici, bancher sau profesoară

Încă o liceană din Galați, în minicomunitatea MENSA. Andrada Ciorici, bancher sau profesoară
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Andrada Ciorici, proaspăt absolventă de CNVA, nu pare deloc genul de adolescentă care stă numai cu nasul în cărţi, deşi performanţele ei şcolare sunt notabile. Are sute de diplome şi premii la concursuri, dar se poate lăuda că în cei patru ani de liceu s-a şi distrat pe cinste. Faptul că şi ea se numără printre cei doi la sută cei mai inteligenţi oameni de pe planetă, fiind de anul acesta membră a organizaţiei Mensa, ar putea fi o explicaţie plauzibilă pentru multitudinea de lucruri pe care ea reuşeşte să le facă.

Este frumoasă şi te cucereşte din prima cu sinceritatea şi deschiderea ei. Din toamnă va studia la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din Londra, University College. "Am ales Economie statistică, pentru că reprezintă baza unui specialist în investiţii bancare. Asta mi-ar plăcea să fac, pentru că este un domeniu foarte palpitant, care-mi oferă zilnic alte şi alte provocări. Sunt o fire care se plictiseşte repede, aşa că nu m-aş putea acomoda într-o meserie care presupune rutină", spune ea, aproape fără să respire.

La selecţia riguroasă la care a participat, i-a impresionat pe profesori cu rezultatele sale din domenii diferite. De la poezie la premii în competiţii de matematică, practică făcută la bănci şi la Camera de Comerţ. De la 16 ani, are carte de muncă, lucrează pentru un ziar şi scrie săptămânal două articole pentru tineri.

A mai contat, desigur, că în clasa a XI-a a terminat cu zece pe linie, la fel ca şi în primul semestru din clasa a XII-a. Andrada susţine că şi-a educat atenţia astfel încât să înveţe aproape totul din clasă.

Nu crede că se va întoarce în România, iar, dacă nu va reuşi o carieră în investiţii bancare, a fi profesoară de matematică i se pare un lucru foarte plăcut. Îi plac copiii, are răbdare să explice şi deţine deja experienţă în domeniu, pentru că se ocupă de doi ani cu meditaţiile la această disciplină.

CITEȘTE ȘI: Minicomunitate MENSA la Galaţi. Ei sunt CEI MAI INTELIGENȚI LICEENI cu acte în regulă

VEZI care sunt CEI MAI DEȘTEPȚI COPII ai Galaţiului. Ei fac parte din MENSA

IATĂ cine mai face parte din Mensa

AFLĂ dacă și tu te numeri printre CEI MAI INTELIGENȚI oameni din lume. TESTARE MENSA, la Galaţi

Citit 12930 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2016 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.