Xu Feihong, la Galaţi. AMBASADORUL CHINEI i-a aplaudat pe studenţii de la Actorie

Xu Feihong, la Galaţi. AMBASADORUL CHINEI i-a aplaudat pe studenţii de la Actorie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, a fost ieri, într-o vizită oficială, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Oficialul chinez a vizitat pentru a doua oară universitatea, încercându-se astfel cultivarea unor legături de colaborare între instituţia de învăţământ din Galaţi şi cele din China.

Prilejul vizitei Excelenţei Sale l-a constituit spectacolul „The Drowsy Chaperone”, care reprezintă examenul de disertaţie al celor 15 masteranzi ai Facultăţii de Arte. Aceştia fac parte din a doua grupă de studenţi români masteranzi la actorie care au beneficiat de un stagiu de pregătire la Beijing, datorită unui acord încheiat între Academia Centrală de Dramă din China şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

"La început, erau puţini cei care credeau în acest program, puţin exotic în partea aceasta a Europei. Sperăm ca pe viitor să reuşim să semnăm şi alte acorduri cu Republica Populară Chineză în domeniul educaţiei. Universitatea noastră mai are colaborări şi cu alte universităţi din China, în domeniul pisciculturii", a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Iulian Bîrsan.

În acelaşi timp, ambasadorul a precizat că îşi doreşte ca acest proiect să fie un bun început pentru stimularea altor iniţiative. "Am văzut de două ori spectacolele studenţilor de la universitatea din Galaţi. Din câte ştiu, în Europa nu mai există astfel de colaborări în domeniul teatrului şi, dacă vor fi frecvente, se vor întări relaţiile dintre cele două state. Îmi doresc să avem cât mai multe schimburi culturale, sociale şi educaţionale", a declarat Excelenţa Sa Xu Feihong.

Totodată, reprezentanţii universităţii i-au oferit oficialului chinez un album cu zeci de fotografii, în care se regăsesc cele mai frumoase locuri din Galaţi.

Citit 1381 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2016 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.