ATENȚIE! Roaming-ul se activează automat în 19 localităţi din judeţul Galați
Foto: Sursa foto: Internet

ATENȚIE! Roaming-ul se activează automat în 19 localităţi din judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Utilizatorii de telefonie şi internet mobil care au serviciul de roaming activat şi se află în ţară, dar în apropiere de graniţă, sunt atenţionaţi de Autoritatea Naţionala pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) că este posibil ca telefonul sau tableta pe care le folosesc să se conecteze automat la o reţea din ţara vecină şi să folosească serviciile de comunicaţii la tarife de roaming, plătind costuri suplimentare, inclusiv pentru apelurile pe care le primesc.

În judeţul Galaţi, această situaţie este posibilă în 19 localităţi, situate pe linia Galaţi - Oancea, în care în locul reţelei obişnuite de telefonie pot fi accesate automat de către telefon reţele mobile din Moldova sau Ucraina. Astfel, tranzitul prin sate şi comune precum sat Costi, Vânători, Tuluceşti, Tătarca, Şiviţa, Ijdileni, Frumuşiţa, Tămăoani, Stoicani, Folteşti, Măstăcani, Brăneşti, Slobozia Oancea, Oancea, Cavadineşti, Rogojeni, Vădeni şi Găneşti, vă poate expune la plăţi suplimentare, chiar dacă doar primiţi apeluri.

Conform ANCOM, roaming-ul involuntar poate fi evitat prin selectarea manuală a reţelei sau o solicitare către operator pentru activarea roaming-ului doar la cerere. "Atenţie, faptul că aţi folosit tableta sau telefonul în roaming involuntar nu vă scuteşte de plata acestui serviciu", se mai arată în comunicatul emis de ANCOM.

Citit 9377 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.