Bulgaria, la Braşov şi Buftea/ Lauri pentru "copiii profesoarei" Emilia Savu

Bulgaria, la Braşov şi Buftea/ Lauri pentru "copiii profesoarei" Emilia Savu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Solista Emilia Savu, profesoară de canto şi muzică uşoară  la Şcoala de Artă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ), se poate lăuda cu nu mai puţin de trei noi valuri de premii, câştigate de micuţii săi elevi la festivaluri desfăşurate în ţară şi peste hotare.

Lauri în Bulgaria, pentru Iulian

La 10 ani, Iulian Hilerin s-a clasat pe locul 5 în cadrul unui lot de 24 de concurenţi, la categoria de vârstă 9-13 ani, la un festival  internaţional de muzică uşoară pentru copii, desfăşurat în Bulgaria, pe 25 iunie. Şi un alt prilej de mândrie: din juriu, alături de compozitori din Serbia, Rusia şi Bulgaria, a făcut parte şi profesorul de teorie şi solfegiu Victor Sorbală, de la Şcoala de Artă a CCDJ. Coincidenţă care, de regulă, îi dezavantajează pe concurenţii din aceeaşi ţară.

Micul interpret gălăţean, recompensat de juriul internaţional, nu este la prima mare victorie: chiar în luna aprilie, la Bucureşti, el a câştigat Premiul I la Festivalul internaţional de muzică pop „Spring Star”.

Premiul juriului, la Braşov

În aceeaşi perioadă, micuţa stea Andra Florina Răzăşanu, de la acelaşi CCDJ, cucerea Premiul special al juriului, pentru categoria 12-13 ani, la prima ediţie a "Romania Unison Music Festival International Competition", desfăşurată la Braşov. Preşedinta juriului (în fotografie, alături de premianta noastră) a fost Ozana Barabancea. Dna Barabancea este profesoară de canto, solistă de jazz (dar a cântat şi operă), a făcut parte din jurii la concursuri de televiziune (la Antena 1) şi a intrat în distribuţia filmului de Oscar "Chicago".

La Buftea, trei eleve, şase premii

Şi tot atunci s-a desfăşurat Festivalul naţional de muzică pentru copii şi adolescenţi „Andantino”, de la Buftea, în Studiourile Media Pro, cu triplă recunoaştere pentru elevii gălăţeni. Astfel, eleva Bianca Miron, de la CCDJ, smulgea nu unul, ci două premii, şi amândouă pentru locul I: la categoria de muzică pop românească, dar şi la categoria pop internaţional! Alexandra Neculai, altă elevă a Şcolii de Artă, cucerea tot două premii mari: locul II la categoria pop internaţional şi locul III la categoria etno. Şi eleva Andreea Irimia a prins tot două distincţii mari: locul II la categoria pop românesc şi locul III la categoria pop internaţional.

O elevă posta, sub fotografiile în care apărea şi profesoara câştigătoare prin elevii săi: "Împreună cu a doua noastră mamă - Emilia R. Savu, care ne dădăceşte, ne sfătuieşte, ne alintă şi ne fotografiază! Momente de suflet pe care nu le vom uita niciodată!" Aşa cum nu vor uita nici repetiţiile insolite, în natură, la Buftea, sub arbori răcoroşi, chiar înainte de competiţie...        

Citit 3132 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2016 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.