”Cafeneaua Publică - Tu eşti parte din comunitate”: Care sunt nevoile reale ale tinerilor din Galaţi

”Cafeneaua Publică - Tu eşti parte din comunitate”: Care sunt nevoile reale ale tinerilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a lansat, recent, o reţea de lucrători de tineret, denumită „tineREŢEA”, şi şi-a asumat, la nivel naţional, să organizeze, până la sfârşitul lunii noiembrie, o serie de evenimente din sfera dialogului structurat.

La nivelul judeţului Galaţi, cei doi lucrători de tineret, Dorin Coteţ şi Maria Drăgoi, au implementat prima sesiune de consultare şi dialog structurat, pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor, existente la nivel judeţean.

La evenimentul denumit "Cafeneaua Publică - Tu eşti parte din comunitate" au participat 25 de tineri, reprezentanţi ai ONG-urilor de tineri şi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu. Aceştia au abordat subiecte din sfera discriminării tinerilor vulnerabili, a egalităţii de şanse şi de gen, fiind generate, totodată, o serie de propuneri pentru combaterea fenomenelor respective în societatea gălăţeană.

Concluziile creionate în urma derulării evenimentului vor reprezenta prima parte a raportului judeţean privind nevoile reale ale tinerilor gălăţeni şi se vor transmite, sub forma unui raport intermediar, către MTS, pentru întocmirea raportului de ţară, ce vizează componenta de tineret.

Activităţile fac parte din proiectele "Lucrătorul de tineret", finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, şi "Dialog Structurat cu tinerii 2016", cofinanţat de Comisia Europeană, prin programul "Erasmus +".

Citit 1378 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.