Programul LAPTELE ȘI CORNUL ar putea fi SCHIMBAT în următorul an şcolar

Programul LAPTELE ȘI CORNUL ar putea fi SCHIMBAT în următorul an şcolar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică, Guvernul şi-a propus să înlocuiască programul "Laptele şi cornul" şi să introducă un nou program, mai complex şi mai sănătos pentru elevi. Astfel, începând cu noul an şcolar, cornul ar putea fi înlocuit cu biscuiţi sau cu batoane de cereale. Totodată, programul "Fructe în şcoli" ar putea fi modificat, forma propusă de autorităţi fiind aceea de a înlocui merele cu alte fructe.

Oficialii au ajuns la aceste concluzii după ce evaluările realizate au demonstrat că 62 la sută dintre elevi vor înlocuirea merelor cu alte fructe: 28 la sută vor citrice, 13 la sută vor banane şi şase la sută vor pere.

Studiile recente mai arată că, în special în mediul urban, elevii aruncă mâncarea primită, iar în mediul rural laptele şi cornul reprezintă hrana zilnică a şcolarilor.

Hotărârea autorităţilor de a modifica acest program intervine ca urmarea a îmbolnăvirii elevilor din mai multe judeţe din ţară, printre care şi Galaţi, după ce au mâncat cornul şi laptele servite la şcoală.

Citit 1957 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2016 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.