SINISTRAȚII din Slobozia Conachi au PROTESTAT împoriva guvernului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

SINISTRAȚII din Slobozia Conachi au PROTESTAT împoriva guvernului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 100 de persoane s-au adunat în faţa primăriei din Slobozia Conachi pentru a-şi striga nemulţumirile. Oamenii sunt supăraţi că, deşi a trecut mai bine de o lună de la inundaţiile din judeţul Galaţi, nu au primit niciun ajutor financiar de la stat. Localnicii şi-au strigat nemulţumirile împoriva guvernului şi ne-au explicat că au mare nevoie de ajutoarele financiare pentru a-şi reface locuinţele.

"Vine iarna. Casa e plină de mucegai. Nu mai am unde să stau", ni s-a plâns o localnică. "Pereţii caselor sunt încă uzi. Nu ştiu dacă cei de la Bucureşti au văzut ce ni s-a întâmplat. După inundaţiile din 2013 am făcut împrumut la bancă pentru a-mi reface casa. Abia am terminat ratele. Acum o iau de la capăt? Să vină cei de la Bucureşti să doarmă în aceleaşi condiţii ca noi", a adăugat o altă femeie, a cărei casă a fost cuprinsă de ape.

Cele peste 100 de persoane adunate în faţa primăriei ne-au explicat că au început să-şi piardă speranţa că vor mai veni bani de la Guvern.

Situaţia a ajuns şi în atenţia prefectului Gabriel Panaitescu, care a declarat că vor fi alocaţi bani pentru despăgubiri, dar nu ştie exact în cât timp. Mai mult, prefectul a ţinut să precizeze că oamenii trebuie să îşi încheie asigurările obligatorii impuse prin lege.

SINISTRAȚII au fost total UITAȚI de Guvern, la o lună după INUNDAȚII - CLICK AICI PENTRU DETALII

La o lună după INUNDAȚII: Sinistraţii, nevoiţi să doarmă în condiţii improprii - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 1412 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 19:09

3 comentarii

 • postat de Mioara Neagu
  Vineri, 25 Noiembrie 2016 10:26
  5.2.205.***
  Este foarte usor sa vorbesti in necunostinta de cauza. Pana acum 3 ani nu s-a pus problema ca ar fi zona inundabila pentru ca nu s-a mai intamplat asa ceva. Apoi, daca ar fi fost apa numai din ploaie chiar in cantitate mare, nu s-ar fi intamplat nenorocirea aceasta. Dar, pentru ca nu trebuie sa se vorbeasca despre "baietii destepti" care nu trebuie deranjati de la hobby-urile lor (pescuit, comert cu peste, etc.), unii dintre ei situati foarte sus (chiar europarlamentar) atunci " mortul este vinovat!". Corect politic, nu-i asa? Despagubirile sa la plateasca cei implicati direct:
  1. proprietarii iazurilor de la Corni, Baleni si pe unde or mai fi;
  2. autoritatile care nu au facut ce trebuia: nu au decolmatat paraul Suhu, au facut drumuri ca niste diguri, au inceput sa amenajeze malul garlei pentru parc (e de rasul curcilor: parc pe maul garlei!), blocand astfel cursul normal al apei, mai ales in caz de urgenta.
  Deci, cand va dati cu parerea, mai iesiti prin lume si mai informati-va, nu stati numai in fata tv-urilor si calculatoarelor! Realitatea este cu totul alta in lumea reala fata de cea virtuala.
  0
  1
  Raportează
 • postat de compu
  Joi, 24 Noiembrie 2016 08:09
  109.103.134.***
  Iar presa sa nu mai loveasca in Guvern ca nu le da despagubiri sau materiale. Il avem in Galati pe reprezentantul guvernului in teritoriu, pe domnul prefect Fotea de la PSD. Nu am auzit sa iasa in presa sa spuna ca are nevoie de lucruri. Probabil e ocupat cu Campania electorala!
  1
  2
  Raportează
 • postat de Respect acestui guvern!
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 21:55
  79.114.193.***
  Nu o să primiți nici un ban, si pe buna dreptate, atât timp cât construiți tot în locuri inundabile! Va refaceti locuințele ca peste un an-doi să vă inunde iar. Va place așa!?
  Si apropo, nu aveți asigurare?! Eu zic ca acest guvern merita nota 10 pentru tăierea pomenilor de tot felul, indiferent că e vorba de ajutoare sau de pomeni pentru bețivi si puturoși care nu își mișcă fundul la muncă!
  2
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.