Simpozion de teologie cu tradiţie, la Seminarul gălăţean

Simpozion de teologie cu tradiţie, la Seminarul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Simpozionul Ştiinţific Interseminarial se organizează la Galaţi, fără întrerupere, în preajma Sărbătorii Sfântului Andrei, de 17 ani. Tema din acest an a simpozionului a fost: „Ce aşteaptă Biserica de la tineri şi ce aşteaptă tinerii de la Biserică. Curajul de a mărturisi credinţa azi“, în condiţiile în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a dedicat acest an tinerilor şi educaţiei religioase a acestora.

Lucrările s-au deschis, solemn, cu slujba Te Deum.

“Dezbaterile propriu-zise s-au desfăşurat în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi au fost prezidate de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. La eveniment au participat preoţi profesori şi elevi reprezentanţi ai seminarelor teologice din Iaşi, Mănăstirea Neamţ, Câmpulung Muscel, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Huşi, Slobozia, Tulcea şi Galaţi, cărora li s-au adăugat tineri elevi ai unor prestigioase licee şi colegii din Galaţi, Brăila, Tecuci şi Făurei”, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Simpozionul a avut mai multe părţi. Prima a constat în în susţinerea mai multor referate pe teme impuse. Ulterior, s-a dat startul atelierelor de lucru. Printre temele abordate în cadrul acestei secţiuni s-au numărat: „Mijloace concrete de lucru ale Bisericii cu tinerii“, „Ce doreşte tânărul să întrebe Biserica azi“, „Ce-l atrage pe tânăr în Biserică“ şi „Ce-l face pe tânăr să stea departe de Biserică“. Elevii seminarului gălăţean au lucrat cu colegii lor din alte instituţii similare de învăţământ şi au creat volumul „Dascăli şi modele pentru seminariştii de astăzi“, lansat cu ocazia simpozionului.

În încheiere au fost oferite Diplome de participare tuturor tinerilor implicaţi în buna desfăşurare a simpozionului şi alte publicaţii apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 975 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.