HAOS şi AMBUTEIAJE la ordinea zilei în preajma mai multor ȘCOLI din Galaţi
Foto: Foto George Coşniţă

HAOS şi AMBUTEIAJE la ordinea zilei în preajma mai multor ȘCOLI din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


Aglomeraţiile de maşini pe arterele adiacente unităţilor şcolare a devenit o rutină extrem de enervantă pentru participanţi la trafic, fie pietoni, fie şoferi. La orele de vârf, fie dimineaţa, fie după-amiază, la ieşirea elevilor de la cursuri, circulaţia este efectiv paralizată, mai cu seamă dacă în zonă există şi vreo parcare.

În loc să „aerisească” fluxul de maşini şi să asigure o staţionare decentă a autoturismelor, parcarea este acum locul în jurul căreia se scrie, zilnic, o tristă poveste.

Este situaţia regăsită în Micro 19, în zona şcolilor gimnaziale 17 şi 29, unde trebuie ori să ai nervi de oţel ca să faci faţă coşmarului auto care se generează în jurul parcării, ori să a inspiraţia să laşi maşina cât mai departe de locul cu pricina. Un cititor ne-a semnalat că situaţia se înregistrează zilnic, la ea contribuind din plin şi şoferii care nu au răbdare şi intră pe „interzis”, paralizând şi mai tare traficul.

„Se intră pe "interzis" şi se blochează tot traficul în zonă; ca sa nu mai vorbim de cum se parchează. Poliţiştii locali dispar din zonă la orele de vârf. O să ne facem dreptate singuri, probabil”, ne-a spus George Coşniţă, un gălăţean care a şi surprins imaginile cu calvarul din preajma parcării situată între unităţile de învăţământ.

Sperăm la autorităţile abilitate să îşi facă mai des simţită prezenţa în zonele cu pricina mai ales la orele de vârf, când se creează aglomeraţii, la fel ca şi pe alte artere, gen strada Brăilei, frecvent blocată de cozile de maşini formate în preajma instituţiilor, precum Colegiul „Costache Negri” sau la Şcoala Nr. 7.

Citit 1874 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 22:14

2 comentarii

 • postat de gigi
  Miercuri, 21 Decembrie 2016 16:01
  5.13.158.***
  ce ar fi fost daca nu era aceasta parcare europeana intre 3 scoli si 2 gradinite e normal sa fie aglomerat daca strazile sunt inguste si ce te legi de parcare ca daca erau garajele era un ambuteaj vesnic comunistilor
  0
  3
  Raportează
 • postat de Ionuț
  Miercuri, 21 Decembrie 2016 15:55
  5.13.136.***
  La școala 29 sa mai făcut ceva dar vă Invit la școala 13 unde din cauza garajelor și a altor factori nu se poate ajunge cu mașina dinspre Casa Roșie sa din Țiglina pe la Poliția Județeană și menționez că în zonă este și un centru de recuperare,copii unii imobilizați se gândește cineva la ei că nu au o cale de acces adecvată pe unde să poată ajunge la tratament.
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.