HAOS şi AMBUTEIAJE la ordinea zilei în preajma mai multor ȘCOLI din Galaţi
Foto: Foto George Coşniţă

HAOS şi AMBUTEIAJE la ordinea zilei în preajma mai multor ȘCOLI din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aglomeraţiile de maşini pe arterele adiacente unităţilor şcolare a devenit o rutină extrem de enervantă pentru participanţi la trafic, fie pietoni, fie şoferi. La orele de vârf, fie dimineaţa, fie după-amiază, la ieşirea elevilor de la cursuri, circulaţia este efectiv paralizată, mai cu seamă dacă în zonă există şi vreo parcare.

În loc să „aerisească” fluxul de maşini şi să asigure o staţionare decentă a autoturismelor, parcarea este acum locul în jurul căreia se scrie, zilnic, o tristă poveste.

Este situaţia regăsită în Micro 19, în zona şcolilor gimnaziale 17 şi 29, unde trebuie ori să ai nervi de oţel ca să faci faţă coşmarului auto care se generează în jurul parcării, ori să a inspiraţia să laşi maşina cât mai departe de locul cu pricina. Un cititor ne-a semnalat că situaţia se înregistrează zilnic, la ea contribuind din plin şi şoferii care nu au răbdare şi intră pe „interzis”, paralizând şi mai tare traficul.

„Se intră pe "interzis" şi se blochează tot traficul în zonă; ca sa nu mai vorbim de cum se parchează. Poliţiştii locali dispar din zonă la orele de vârf. O să ne facem dreptate singuri, probabil”, ne-a spus George Coşniţă, un gălăţean care a şi surprins imaginile cu calvarul din preajma parcării situată între unităţile de învăţământ.

Sperăm la autorităţile abilitate să îşi facă mai des simţită prezenţa în zonele cu pricina mai ales la orele de vârf, când se creează aglomeraţii, la fel ca şi pe alte artere, gen strada Brăilei, frecvent blocată de cozile de maşini formate în preajma instituţiilor, precum Colegiul „Costache Negri” sau la Şcoala Nr. 7.

Citit 2029 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.