Centrul oraşului, în 2017 | Câinii maidanezi îi sperie pe mulţi gălăţeni

Centrul oraşului, în 2017 | Câinii maidanezi îi sperie pe mulţi gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numărul maidanezilor din Galaţi este în continuă creştere, chiar dacă s-au făcut numeroase campanii de sterilizare, chiar dacă adăposturile, atât cele publice, cât şi cele private sunt pline până la refuz. Anul trecut, numărul estimat era undeva la 15.000. În 2017, cine ştie la cât va ajunge.

15 câini. De toate mărimile, culorile şi sexele. Atât număra haita pe care un cetăţean al Galaţiului, locuitor în centrul oraşului, a fotografiat-o şi ne-a trimis-o la adresa redacţiei. "Plătesc taxa de ecarisaj de două ori. Odată pentru blocul în care locuiesc şi o dată pentru firma pe care o administrez. Vi se pare normal ca aşa să arate centrul oraşului? Să nu poţi avea loc la trecerea de pietoni din cauza maidanezilor? Este asta o imagine normală în 2017?", ne-a întrebat cetăţeanul, care a dorit să rămână anonim.

Între adopţie şi eutanasiere

Chiar dacă ONG-urile şi asociaţiile de iubitori de animale se opun vehement ideii de eutanasiere, aceasta este complet legală şi, din ce spun mulţi cetăţeni, ar trebui aplicată. "În alte state, dacă un câine este capturat de pe stradă şi nu este revendicat în 14 zile, este eutanasiat. La noi, e prins, băgat în adăpost şi lăsat acolo. Şi apoi ne plângem că nu avem locuri în padoc. Mai vin şi iubitorii de animale, care spun că sunt chinuiţi câinii în padocuri. Păi, nu este hotel, e loc de tranzit. Dacă îl iubeşti, adoptă-l!", ne-a transmis, vehement, un alt gălăţean.

Potrivit reprezentanţilor Ecosal, societatea care se ocupă de administrarea padocului public, eutanasierile se fac rar. "În ceea ce priveşte eutanasia, aceasta se face la câinii bolnavi, bătrâni, care nu au nicio şansă la adopţie. Pe restul îi adăpostim, în speranţa că vor fi adoptaţi", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Sesizările, la sediul Ecosal

"Referitor la haitele de câini, îi anunţăm pe gălăţeni că putem interveni dacă suntem anunţaţi şi solicitaţi. Îi rugăm pe cetăţeni să ne contacteze la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0236.322.727", a conchis Mirela Furtună.

Citit 2933 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2017 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.