Investiţii la SPITALUL CFR, în 2016: Paturi noi, ecograf Doppler, aparate pentru fizioterapie

Investiţii la SPITALUL CFR, în 2016: Paturi noi, ecograf Doppler, aparate pentru fizioterapie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O parte din paturile de la Spitalul General CFR Galaţi au fost înlocuite, anul trecut, cu ajutorul fondurilor primite de la Ministerul Transporturilor. Un ecograf Doppler de ultimă generaţie şi aparatura nouă pentru fizioterapie şi recuperare medicală sunt celelalte investiţii făcute în această unitate, pe parcursul anului trecut.

Pe lângă sediul din Galaţi, Spitalul CFR are şi o secţie exterioară cu paturi, la Buzău. În total, unitatea medicală dispune de 235 de paturi, dintre care 145 la Galaţi. Spre sfârşitul anului trecut, pe baza fondurilor primite de la Ministerul Transporturilor, conducerea spitalului a reuşit înlocuirea a 34 de paturi vechi cu unele noi, ceea ce înseamnă condiţii mai bune pentru o parte dintre pacienţii internaţi. O parte dintre noile paturi au fost duse la Buzău.

"De asemenea, tot la capitolul investiţii, se numără şi aducerea unui ecograf Doppler de ultimă generaţie. Faţă de cel vechi, pe care îl aveam din 2002, noul ecograf asigură o claritate mai bună a imaginii, ceea ce este de ajutor în stabilirea cu exactitate a diagnosticelor", a precizat, pentru "Viaţa liberă", managerul Spitalului CFR Galaţi, economistul Carmen Şerbănescu.

Tot de anul trecut, spitalul beneficiază şi de aparatură nouă pentru secţia de Fizioterapie şi recuperare medicală. În total, valoarea investiţiilor făcute în dotări, în 2016, la Spitalul CFR Galaţi, se ridică la aproximativ 2.200.000 de lei.

Planuri pentru anul în curs

"Şi în 2017 vom continua planurile de investiţii în aparatură medicală. Astfel, avem în plan să înnoim aparatura de radiologie şi să dotăm spitalul cu un computer tomograf, totul cu fonduri de la Ministerul Transporturilor", a adăugat Carmen Şerbănescu.

În jur de 6.000 de pacienţi sunt internaţi, în fiecare an, la Spitalul CFR Galaţi. Lor li se adaugă alţi 1.500 de bolnavi internaţi în regim de spitalizare de zi. De asemenea, în Ambulatoriul de specialitate al unităţii medicale sunt acordate aproximativ 50.000 de consultaţii, anual. Mai multe informaţii legate de Spitalul CFR Galaţi puteţi găsi pe site-ul www.spitalgeneralcfgalati.ro.

Cum te poţi INTERNA la Spitalul CFR şi la cel Militar - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 8313 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2017 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.