Vedete de top şi focuri de artificii | Care va fi programul de Zilele Tecuciului

Vedete de top şi focuri de artificii | Care va fi programul de Zilele Tecuciului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Antonia, Alina Eremia, trupele Taxi şi Direcţia 5 sunt vedetele care vor susţine recitaluri la Zilele Tecuciului. În cele trei zile de sărbătoare, 21-23 aprilie, manifestările spirituale, de suflet, de recunoaştere a valorilor oraşului, se vor împleti cu distracţia şi voia bună. Iată care va fi programul Zilelor Tecuciului, aşa cum ne-a fost comunicat de primăria oraşului.

Manifestările vor începe vineri, 21 aprilie, la ora 17,00, la Protoieria Tecuci, unde Muzeul "Teodor Cincu" şi Protoieria Tecuci organizează conferinţa "Alexandru Mironescu - un savant isihast”, în Anul comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în perioada comunistă, aşa cum a fost declarat 2017 de Patriarhia Română.

De la ora 18,10, după cuvântul de deschidere al primarului Cătălin Constantin Hurdubae, tecucenii vor avea parte de o seară de folclor, cu artiştii şi colaboratorii Casei de Cultură Tecuci, instituţie în faţa căreia va fi amplasată scena. Vor susţine recitaluri: Ansamblul "Străjerii Bucovinei", Marius Zgâianu şi Ion Paladi.

Sâmbătă, de la ora 12,00, copiii vor avea parte de un program artistic, special pregătit pentru ei. La ora 16,00, la slujba din Catedrala "Sfântul Gheorghe" sunt invitate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, care vor fi premiate. Spectacolul artiştilor tecuceni va începe la ora 18,00. De această dată, vor urca pe scenă artiştii de muzică uşoară şi colaboratorii Casei de Cultură Tecuci. Seara se va încheia cu recitalurile susţinute de Alina Eremia şi trupa Taxi.

Duminică, 23 aprilie, de la ora 9,00, după primirea ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, în Catedrala tecuceană va fi oficiată slujba religioasă de Sfântul Gheorghe - patronul spiritual al Tecuciului. Manifestările vor continua cu premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare. După mesajul adresat tecucenilor de ÎPS Casian şi discursul primarului Hurdubae, va fi conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Tecuci, post-mortem, lui Alexandru Mironescu, om de ştiinţă, eseist, filosof şi profesor.

Şi tot în contextul 2017 - Anul comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în perioada comunistă, la Muzeul "Teodor Cincu" va fi organizată expoziţia "Icoana ortodoxă - chip de sfinţenie, chip de lumină".

De la ora 18,00, începe spectacolul artiştilor tecuceni: o nouă seară de muzică uşoară oferită de soliştii şi colaboratorii Casei de Cultură. Cele mai aşteptate vor fi, cu siguranţă, recitalurile susţinute de Antonia şi de trupa Direcţia 5. Petrecerea se va încheia cu un foc de artificii.

Citit 7118 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2017 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.