Cafeaua de dimineaţă la „Clubul Înţelepţilor”

Cafeaua de dimineaţă la „Clubul Înţelepţilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noul spaţiu dedicat pensionarilor gălăţeni va fi deschis, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 15.30 *

Conducerea Administraţie Dunării Maritime Galaţi (APDM) Galaţi s-a ţinut de cuvânt şi joi dimineaţă a fost inaugurat, în Sala Mare a Palatului Navigaţiei, „Clubul Înţelepţilor”, dedicat petrecerii de către pensionarii gălăţeni a timpului liber. Se pune astfel în valoare un spaţiu cu valoare de patrimoniu care, timp de aproape 20 ani, după desfiinţarea gării fluviale, deşi a fost restaurat după toate regulile artei arhitectonice, a rămas nefolosit.

Programul clubului va fi, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 15.30, şi va fi deschis în mod gratuit tuturor pensionarilor, indiferent dacă, prin meseria lor, au avut sau nu vreo legătură cu navigaţia.

„Este o realitate pe care trebuie să o înţelegem: aceşti oameni au nevoie de aşa ceva, au nevoie să fie ajutaţi, să fie împreună, să nu se simtă excluşi de comunitate. Noi vom fi gazde, în sensul că vom asigura un cadru minim pentru aceste întâlniri – ceva mobilier, lumină, căldură, o cafea sau o apă minerală, iar pentru modul în care îşi va desfăşura activitatea acest club, pensionarii vor avea toată libertatea de a decide, urmând ca noi, în măsura în care avem posibilitatea, să-i sprijinim în demersurile lor”, ne-a explicat Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi.

Sala a fost deja amenajată cu ajutorul sponsorizărilor oferite de unii operatori portuari cu mese şi fotolii confortabile, televizoare, două calculatoare şi câteva plante ornamentale. Sunt chiar şi câţiva palmieri, desigur nu la dimensiunile şi costurile celor de pe str.Brăilei…

„Ce să spun? E o idee bună. Prima dată am pus piciorul în Galaţi venind de la Tulcea, cu vaporul, trecând prin această sală, când era gara fluvială. Nici nu mă gândeam că, iaca, o să rămân aici, o să ajung pensionar şi o să vin la Palat să mă întâlnesc cu foştii colegi”, ne-a mărturisit Vasile Balaban, unul dintre motoriştii care au lucrat pe vremuri la NAVROM.

Ieri, la „Clubul Înţelepţilor”, în surdină se auzea muzica lui Alexandru Jula, prietenii de o viaţă se salutau şi, la o cafea, deja se făceau planuri pentru viitoarele întâlniri.

Prezenţi la inaugurarea clubului au fost şi deputaţii Mircea Toader şi Florin Pâslaru, precum şi subprefectul Cosmin Păun. Ei au promis tot sprijinul din partea autorităţilor pentru buna desfăşurare a activităţii clubului.

Ca o sugestie, pentru început ar fi nevoie de nişte jocuri de şah, table sau rummy, dar, desigur, ideile mai pot veni şi pe parcurs.

Citit 1673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.