Ultimele zile de licean, primele zile de student…

Ultimele zile de licean, primele zile de student…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, 24 august, urmează trei zile de foc pentru candidaţii din toamnă de la examenul de bacalaureat. Cei care nu s-au pierdut pe drum şi au reuşit să treacă de probele orale la Limba şi literatura română şi la o limbă străină, sunt aşteptaţi astăzi în sălile de examen pentru ultimul asalt. Ei vor susţine proba obligatorie a profilului (D) într-unul dintre cele şase centre de examen din municipiul Galaţi şi Tecuci.

Intrarea în sălile de examen este programată începând cu ora 8,00, subiectele urmând să fie date o oră mai târziu.

Marţi urmează penultima probă a bacalaureatului, cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (E) - scrisă sau practică, iar miercuri proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (F) - scrisă sau practică.

Potrivit calendarului examenului, primele rezultate vor fi afişate pe data de 28 august (până la ora 16.00), iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare.

Urmează admiterea la facultate

Candidaţii care vor fi admişi nu vor avea însă foarte mult timp la dispoziţie să se dezmeticească pentru că urmează, în aceeaşi săptămână, admiterea la facultate. Evident, pentru cei care doresc să îşi continue studiile.

De pe data de 4 septembrie încep înscrierile la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”. Acestea vor dura patru zile, până marţi, 8 septembrie. Susţinerea probelor de examen (acolo unde este cazul), afişarea rezultatelor şi depunerea diplomelor de bacalaureat sunt programate în intervalul 9-11 septembrie.

Potrivit calendarului de admitere, între 12 şi 14 septembrie vor avea loc redistribuirile, afişarea rezultatelor finale şi ultima etapă a depunerii diplomelor de bacalaureat.

Pentru sesiunea din toamnă, Universitatea „Dunărea de Jos” scoate la concurs un număr total de 124 de locuri la buget şi 778 de locuri la taxă. Iată, detaliat pe facultăţi, situaţia cu locurile rămase libere în urma sesiunii din iulie:

FACULTATEA

Nr. locuri ramase libere la buget

Nr. locuri ramase libere la taxa

Stiinta si Ingineria Alimentelor

-

109

Inginerie Braila

-

62

Stiinta Calculatoarelor

2 (pt rromi)

95

Drept

-

45

Stiinte Economice

-

124

Istorie, Filozofie si Teologie

7

53

Metalurgie si Stiinta Materialelor

36

41

Medicina si Farmacie

2 (pt rromi)

-

Litere

-

40

Mecanica

45

43

Nave

6

50

Stiinte

-

36

Arte

4

24

Inginerie Electrica si Electronica

21

49

Educatie fizica si Sport

1 (pt rromi)

7

Înscrieri şi la „Danubius”

În acelaşi timp, şi la Universitatea „Danubius” încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă. Înscrierile au loc în perioada 2-25 septembrie, la toate cele cinci facultăţi: Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Administrative, Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării. Admiterea se face pe bază de dosar.

Comentariu foto: De la listele finale de bacalaureat, cei declaraţi reuşiţi se vor îndrepta direct spre centrele de înscriere la facultate

Citit 856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.