De-a v-aţi ascunselea cu canalizările fără capac, în Galaţi

De-a v-aţi ascunselea cu canalizările fără capac, în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O întâmplare care, în mod normal, ar fi amuzantă, a avut loc în Galaţi, luni, 12 iunie. În jurul orei 16,00, gălăţeanul Ciprian Rusu, şofer profesionist, a rămas împotmolit cu roata din dreapta faţă a maşinii pe care o conducea într-o gaură de canalizare, fără capac şi nesemnalizată.


"Am încercat să evit un utilaj care venea din sens opus, aşa că am tras dreapta de volan pentru a-i face loc. Şi am rămas aşa. Vă daţi seama că nu am văzut-o, pentru că nu am avut intenţia de a intra în parcare, ci de a mă da la o parte pentru ca utilajul respectiv să treacă", ne-a explicat cetăţeanul. 
Groapa în cauză, destul de lată şi de adâncă pentru a provoca adevărate tragedii, nu a mai fost semnalizată de ceva vreme, potrivit trecătorilor. "Acum câteva săptămâni, era acoperită cu o foaie de tablă. S-au pus şi crengi, şi de toate aici, numai că au dispărut. Sesizări s-au făcut, dar nu a venit nimeni", ne-a explicat Mihai Violeta, o doamnă care locuieşte în apropiere. 

Cine plăteşte pagubele 

"Pe mine mă interesează acum cine plăteşte pagubele. Am mers la Romtelecom, oamenii mi-au arătat care sunt canalizările lor şi mi-au zis să încerc la Apă Canal. Am mers acolo, m-au expediat la primărie. Am mers la primărie, iar dânşii mi-au spus că nu e canalizarea lor, ci că ar putea fi a celor de la termoficare. Serios? Dar ei nu se pot organiza, trebuie să meargă cetăţeanul din birou în birou? Cum adică nu se ştie a cui e canalizarea asta? Mi se pare tragicomedie ce se întâmplă aici!", ne-a mai spus Ciprian Rusu.

Apă Canal îşi asumă responsabilitatea

"Groapa respectivă nu este o canalizare, ci un cămin dezafectat. Am trimis deja echipe în teren pentru a inspecta situaţia. Ne vom asuma responsabilitatea în ceea ce priveşte costurile legate de mutarea şi, eventual, reparaţia maşinii, dacă cetăţeanul păstrează toate facturile, pentru a face dovada acestor costuri", ne-au transmis reprezentanţii Apă-Canal. 

 

Citit 4424 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2017 19:14

3 comentarii

 • postat de macarie banu
  Joi, 15 Iunie 2017 10:48
  problema este asa.......capacul de la canalizare nu lipseste...este jos,in groapa....acolo,pe o arie de cca 10-12 mp. terenul se scufunda din cauza unei conducte sparte.Situatia dureaza de ani de zile,da domnilor,ani iar la ultima ploaie,cea de saptamana trecuta,groapa cu pricina s-a marit. Aceeasi situatie este si undeva in mijlocul parcarii..o canalizare care se scufunda.Cand a fost reabilitat B-dul Otelarilor s-a facut o treaba de mantuiala cu trotuarele si parcarile,de exemplu,in locul in care a ramas soferul respectiv blocat toata apa de ploaie se aduna si balteste intr-un lac frumos ce se formeaza exact pe strada......canalizarea din colt,de langa trecerea de pietoni este mai inalta decat covorul de asfalt.Totul se va surpa in curand.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Profesionist cu capul in nori !
  Miercuri, 14 Iunie 2017 13:04
  Să ved ce profesionist e ... A intrat cu viteză în parcare , canalizarea aia avea o creangă de câteva săptămâni , pusă de locatarii blocului D13, pentru a atenționa un eventual profesionist !
  14
  1
  Raportează
 • postat de Misu
  Miercuri, 14 Iunie 2017 11:10
  În parcarea blocului C20 din Tiglina I lipseste capacul unei canalizari de peste trei ani, iar cei de la apa-canal nu au avut nicio reactie, desi au fost sesizati de mai multe ori. Probabil ca asteapta ca o alta masina sa fie avariata pentru a mai putea deconta niste banii din bugetul societatii (implicit al galatenilor), ca doar e de unde, nu sunt banii lor.
  1
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.