Cu locuinţe de la Primărie, dar fără curent de la Electrica

Cu locuinţe de la Primărie, dar fără curent de la Electrica
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O nouă săptămână, un nou protest! Gălăţenii care în luna mai a anului 2016 au primit repartiţie în locuinţele sociale din cartierul Micro 17 au primit în sfârşit cheile apartamentelor. Cu toate astea, ei nu se pot muta încă în noile case pentru că nu au curent electric. 

"Suntem jonglaţi între Primărie şi Electrica. Domnul primar Ionuţ Pucheanu ne-a transmis, prin mesaj pe Facebook, că ANRE a dat toate avizele necesare şi că Electrica trebuie să treacă la treabă, să monteze contoarele şi să ne facă racordurile, pe care noi trebuie să le plătim. Acum, cei de la Electrica ne spun ba că trebuie să mergem la primărie, ba că trebuie să mergem la Vega '93, societatea care s-a ocupat de construcţie. Care este adevărul?", ne-a întrebat Mirela Basalîc, una dintre gălăţencele care trebuie să se mute în cartierul din Micro 17. 

Primăria a finalizat proiectul

Curioşi să aflăm ce poziţie are primăria municipiului Galaţi în această privinţă, am contactat biroul de presă şi am cerut lămuriri. "Proiectul a fost finalizat şi apoi predat, prin hotărâre de Consiliu Local. Din punctul de vedere al primăriei, nu mai avem nimic de făcut acolo. Oamenii trebuie să îşi rezolve contractele cu Apă Canal şi Electrica, în vederea racordării", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi. 

Electrica nu răspunde 

În încercarea de a afla un răspuns şi de la a treia parte implicată în această problemă, Electrica, am vrut să o contactăm pe purtătoarea de cuvânt a SDEE Galaţi, Ancuţa Petculescu, însă aceasta nu a răspuns la telefon. Astfel, a fost formulată o solicitare de informaţii către Electrica Bucureşti, însă un răspuns în această privinţă nu ne-a fost încă furnizat.

"Să spunem că într-un fel s-a rezolvat problema, deşi rămân la concluzia că nu se poate face nimic dacă nu facem valuri în media. Directorul Electrica Galaţi ne-a spus că, până pe 21 iulie, adică la 30 de zile de la depunerea cererii de racordare, ne vor fi făcute racordurile şi vor fi montate contoarele, care nu ne vor costa mai mult de 600 de lei. Vrem să ne mutăm cât mai repede, să putem spune că avem şi noi o casă în care să ne creştem copiii!", a spus Mirela Basalîc.

 

Citit 5849 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2017 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.