Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Scriam ieri despre oprirea la Galaţi, în sfârşit, a unei nave de croazieră, una dintre uriaşele şi luxoasele adevărate hoteluri plutitoare. Norocul nostru a fost de fapt ghinionul fraţilor de peste Prut, dar am putea încerca să împărţim şansa şi să mai... stăm în calea turiştilor, măcar cât ţine seceta!

Căci, paradoxal, nivelul mic al apelor face mereu necazuri navigaţiei libere normale, dar pe noi ne-a favorizat acum. Căci, din câte am aflat, nava "Anesha", sub pavilion elveţian, trebuia să-i ducă pe cei 148 de turişti, îmbarcaţi la Tulcea, până la Giurgiuleşti - adică peste drum de Galaţi, dar şi peste Prut. Iar Prutul fiind scăzut, Galaţiul a devenit cea mai apropiată "staţie" de acostare: s-a tras la pontonul Navrom.
S-a susţinut că Galaţiul nu are ponton potrivit! Până acum, lunga navă ("Anesha" are 135 de metri) andoca la Giurgiuleşti, unde aşteptau autocarele spre Chişinău. De ce într-o comună şi nu într-un oraş (chiar dacă de multe ori cu "stil" de comună)? Simplu: Giurgiuleşti este port internaţional, zonă economică liberă pe întregul port, iar apa la cheu are 7 metri adâncime - au cu ce!
Ce însemna destinaţia? Turiştii urmau să ajungă lângă Chişinău, în celebrul oraş subteran al vinului (un milion de sticle, 120 km de "străzi" semaforizate), vizitat printre alţii de Gagarin, Elţîn sau Putin, unde erau aşteptaţi şi cu program artistic.

Cum arată un prinţ al apelor

Din datele pe care le-am găsit despre frumoasa navă "Anesia", printre cele mai noi ale companiei de croaziere Phoenix Reisen, cu sediul în Bonn, e un vas elegant, cu patru punţi, cât un bloc adică (dar are lift, cum blocurile cu patre etaje n-au!), cu salon panoramic, terasă mare cu piscină, şezlonguri pentru admirat privelişti, baruri, restaurante à la carte, sală de gimnastică, coafor, saună şi baie de aburi, fitness, acces la internet, serviciu de spălătorie. În prezent, compania asigură 79 de croaziere, cu preţuri "începând cu 99 de euro", pentru călătorii pe Dunăre, Main şi Rin - în Germania, Moselle - în Franţa, în Olanda şi Belgia.

Citit 1341 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2017 20:32

2 comentarii

 • postat de Pai vedeti: Sâmbătă, 12 August 2017 11:05 Link la comentariu
  0
  7

  Daca in groapa aia de pe faleza , puneam si noi niste sticle cu braga rece de-a noastra ,.....nu putea fi un punct de atractie turistica?
  Dor voi, nu si nu , sa o astupam.

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 12 August 2017 10:05 Link la comentariu
  1
  3

  Corect spus, "stil" de comuna, si infatisarea dar si caractristica orasului Galati!

  Dar, repet, nu deschideti portul ca ne facem de ras!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.