Gălăţenii, supăraţi că autobuzele nu aşteaptă ultimele trenuri

Gălăţenii, supăraţi că autobuzele nu aşteaptă ultimele trenuri
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un banc zice că durata unui minut depinde de care parte a uşii WC-ului te afli.

Cam la fel se întâmplă şi cu gălăţenii care ajung acasă, noaptea târziu, cu trenul de Braşov: sunt „prinşi” între minutele CFR-ului şi minutele Transurb. O întârziere de doar două minute a trenului, ceea ce ar fi „devreme” pentru CFR, se poate transforma în „târziu” pentru Transurb.

Concret, trenul de Braşov ajunge în Gara Galaţi la ora 23,02. Ultimele autobuze ale Transurb, cele care, în mod normal, trebuie să aştepte şi pasagerii acestui tren, pleacă din staţia de la gară după următorul program: traseele 22, 26 şi 36 – la ora 23,00, traseul 9 – la ora 23,03, traseul 20 – la 23,05, traseul 29 – la 23,06 şi traseul 15 – la ora 23,15.

Directorul Transurb, Genica Totolici, spune că „după ora 23,00, avem o mulţime de autobuze la gară, spre toate zonele oraşului, şi regula este ca ultimele autobuze care pleacă să aştepte şi ultimii pasageri. Noi am planificat aceste trasee după Mersul trenurilor, dacă ei l-au modificat... De obicei, se aşteaptă trenul”.

Privind cifrele de mai sus, vedem că, din start, trei trasee sunt programate să plece mai devreme cu două minute faţă de ora la care soseşte trenul respectiv în gară: 22 (spre Micro 40), 26 (Micro 13) şi 36 (spre Comat). Traseul 9 (cu destinaţia Ţiglina III, Cimitirul Sf.Lazăr) are plecarea la numai un minut de la sosirea trenului, 20 (Complex Siret) – la două minute, 29 (Micro 19) – la trei minute, iar cel mai târziu, după 13 minute, pleacă traseul 15, care este însă şi cel mai scurt, adică până în Piaţa Centrală. Cu toate astea, directorul Transurb spune că regula este ca autobuzele să aştepte şi pasagerii trenului de Braşov. Am întrebat-o ce se întâmplă dacă trenul întârzie câteva minute: „Patru-cinci minute nu sunt o problemă. Nu pleacă niciun autobuz din gară până nu vin călătorii. Totuşi, nu poţi să ţii şoferii foarte mult, pentru că ei sunt plătiţi la oră”.

Admiţând că trenul de Braşov soseşte fix la ora programată, tot sunt necesare câteva minute până ajungi în staţia de autobuz. Dacă vii de la peronul 1, problema nu e aşa de mare, pentru că treci prin clădirea gării şi dai fix în stradă. Dacă trenul soseşte la alt peron, e mai complicat: trebuie să urci un etaj cu liftul sau pe scări, după care cobori tot pe scări. Dacă ai după tine un troller şi încă una-două paporniţe, plus un copil de mână, faci lejer mai mult de cinci minute. Te mai aşteaptă Transurb?

Poza de mai sus a fost făcută duminică noaptea, când trenul a întârziat numai patru minute, pe ceas. Călătorii care au ajuns în staţie au găsit un singur autobuz, traseul 15, numai până la piaţa mare. Celelalte plecaseră. 

„Vrem ca, din septembrie, să solicităm Consiliului Local prelungirea orarului, pentru că este şi trenul de Cluj, care vine mai târziu, pe la 23,15-23,20”, ne-a mai spus Genica Totolici.
Apropo, trenul de Cluj, care vine prin Iaşi şi străbate cam jumătate de ţară, are acum sosirea programată la 23,10. Acesta este, de fapt, ultimul tren, dar pe el nu-l mai aşteaptă nimeni, poate doar taxiurile staţionate la bordură şi la care ceasul are minute mult mai „rapide”.

Citit 7885 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:22

8 comentarii

 • postat de Zola
  Vineri, 22 Septembrie 2017 19:40
  5.13.166.***
  Genico, ia-ti papornita si pleaca! Trebuia sa pleci de mult pentru ca nu ai facut nimic bun pentru acest oras! Sa-ti fie rusine! Ai angajat soferi pe toti neispravitii de pe maxi-taxi, ce poti sa astepti de la ei!?
  Pleaca cat mai poti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu
  Luni, 28 August 2017 23:03
  Pai da... Toata lumea vorbeste de Cluj, Oradea etc. Daca le ceri sa-ti arate pe harta se cam incurca. Dar toti au fost. ... Nu-i asa ca ar trebui ca soferii de la transurb sa astepte si pe nesimtitii din tren care lasa gunoaiele pe unde apuca? Si asa dupa vreo juma de ora dupa ce cetateanul socializeaza, se scarpina dupa ureche, injura tara ... soferul sa ia pozitie de dreptu si sa-l astepte. Si bineinteles sa nu ii ceara "belet" ca fata de autobuzele din cluj, oradea, barlad etc.....
  5
  4
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 28 August 2017 14:40
  Misto comunismul asta de dreapta.Ce se intampla daca CFR avea trenuri non stop nu se mai opreau autobuzele?? In bucuresti cand ajungi te asteapta autobuzul la scara?? Sau metroul?? E non stop ?? Am fost si in Oradea si Cluj si Arad nu va amagiti cu tot ce scriu tot felul de internauti care nu parasesc garsoniera e aproximativ ca la noi nu e Austria.
  10
  9
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Luni, 28 August 2017 10:23
  Asta e gândire de manager? Se pare că nu-i pasă de călători, ci să nu scape plata unui sfert de oră spre șofer!
  Tanti Jeni, bre! du-te la Brașov, la Cluj, Oradea, Arad să vezi cum circulă autobuzele și să vezi ce mijloace de transport au!
  O să-ți fie jenă să spui ce muncești.
  3
  21
  Raportează
 • postat de Miu
  Luni, 28 August 2017 09:07
  hahaha "daca ei l-au modificat" (mersul trenurilor) ... si pe noi ne-a durut in paispe sa verificam ... ca salariul merge chiar daca nu ne facem treaba, ca suntem angajati la stat.
  4
  16
  Raportează
 • postat de titi
  Luni, 28 August 2017 08:35
  Daca aveti aceasta informatie doamna director, ei bine aflati ca sunteti dezinformata!!! Ca sa prinzi unul dintre ultimele autobuze, traseul 9 sau 29, trebuie sa fugi de la peronul garii pana la statia de autobuz, iar daca trenul a fost tras la linia 2, 3 sau 4, atunci mai trebuie sa escaladezi si tunelele pietonale supra-terane!. Daca mai ai si bagaje, ei bine, aici lucrurile se complica, avand in vedere ca trebuie trecute prin tunelele suspendate, urcate pe trepte, ca mai apoi sa le cobori tot pe trepte, pentru ca rampa pentru geamantane si bagaje voluminoase nu a construit nimeni... toata aceasta trambalare de bagaje iti ia cam 5 minute, daca esti putin mai in etate, ceea ce iti da o mana ajutor sa prinzi... taxiurile care te jecmanesc cum au plecat din gara!!!
  1
  22
  Raportează
 • postat de Monik
  Luni, 28 August 2017 06:20
  Soferii nu prea asteapa sa ajunga calatorii . Am vazut de nenumarate ori cum le inchid usile in fata si pleaca. Inca doua secunde nu cred ca murea soferul dar asta e situatia la noi in oras.
  3
  20
  Raportează
 • postat de ...
  Luni, 28 August 2017 01:15
  Oricum ar fi,edilii din Primarie si sefii de la Transurb nu "se coboara" ei la nivelul "prostimii" pe care o formam noi,adica sa circule cu autobuzul sau macar cu trenul,rar vezi asa minune Dumnezeiasca.Ei nu suporta decat tapiteria din pilele fina a masinilor de zeci de mii de euro,iar uneori cea a taxiurilor, asa ca nu va faceti sperante desarte,problema asta nu-i prea framanta pe ei.Poate doar o data la 4 ani, cand se apropie alegerile.
  2
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.